Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/203780

Renograma 99mTc Post-Captoprilen la valoración de la hipertensión vásculo-renal en pacientes portadores de injerto renal.
Gràcia Sánchez, Laura Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Castell Conesa, Joan
Objectiu: Descripció de la metodologia del renograma isotòpic basal/postcaptopril (RIB/P) en pacients portadors de empelt renal amb sospita de malaltia vasculo-renal (MVR). Material i mètodes: Es va realitzar en 44 pacients trasplantats renals un renograma basal i 48 hores després un renograma postcaptopril administrant 25 mg de captopril v.o i realitzant una adquisició 30 minuts després. Resultats: Dels 44 estudis 6 van ser positius, constatant-se MVR per angio-TC i 38 van ser negatius tractats posteriorment amb IECAs o ARAII i no van mostrar alteracions significatives del funcionalisme renal. Conclusions: El RIB/P es una eina útil para determinar MVR en pacients amb empelt renal i hipertensió arterial.
Objetivo: Descripción de la metodología del renograma isotópico basal/postcaptopril (RIB/P) en pacientes portadores de injerto renal con sospecha de enfermedad vásculo-renal (EVR). Material y métodos: Se realizó en 44 pacientes transplantados renales un renograma basal y 48 horas después un renograma postcaptopril administrándose 25mg de captopril v.o y realizándose la adquisición 30 minutos después. Resultados: De los 44 estudios 6 fueron positivos, constatándose EVR por angio-TC y 38 fueron negativos, posteriormente fueron tratados con IECAs o ARAII y no mostraron alteraciones significativas del funcionalismo renal. Conclusiones: El RIB/P es una herramienta útil para establecer EVR en pacientes con injerto renal e hipertensión arterial.
2012-11-19
Ronyons-Transplantació
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
18 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR-GràciaSanchez (2).pdf 259.4 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters