Hormonoterapia primaria en mujeres añosas con cáncer de mama localizado hormonosensible
Quiroga García, Vanesa
Margelí, Mireia
Rosell, Rafael
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 32 p.
Resum: Se analizó de forma retrospectiva una serie de pacientes con una edad mediana de 79 años con cáncer de mama localizado, con receptor de estrógeno positivo tratadas con hormonoterapia primaria. Tras recibir el tratamiento primario las pacientes candidatas se sometían a cirugía. La respuesta clínica fue de un 63. 6%. La mediana de tiempo a progresión fue de 94 meses y la mediana de la supervivencia global no se alcanzó, siendo la media de 123 meses. Se evaluó el impacto del tratamiento quirúrgico en estos resultados, no objetivándose diferencias estadísticamente significativas. La hormonoterapia exclusiva en casos seleccionados es efectiva y segura.
Resum: Es va analitzar de forma retrospectiva una sèrie de pacients amb una edat mitjana de 79 anys amb càncer de mama localitzat, amb receptor d'estrogen positiu tractades amb hormonoteràpia primària. Després de rebre el tractament primari les pacients candidates es van sotmetre a cirurgia. La resposta clínica va ser del 63. 6%. La mitjana de temps a progressió va ser de 94 mesos i la mitjana de la supervivència global no es va assolir, essent la mitja de 123 mesos. Es va avaluar l'impacte de la cirurgia en aquests resultats, sense trobar-se diferències estadísticament significatives. La hormonoteràpia exclusiva en casos seleccionats és efectiva i segura.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Hormonoteràpia ; Càncer ; Mama



32 p, 587.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-12-11, darrera modificació el 2023-07-11



   Favorit i Compartir