To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/16409

Anàlisi de la contribució a tallant dels reforços exteriors amb laminats de polímers reforçats amb fibres (FRP) en bigues de formigó armat
Talens Barbero, Gerard
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria de la Construcció; Oller Ibars, Eva
[ANGLÈS] (...) Nowadays, the existing guides and recommendations propose calculating shear capacity by adding the contribution of the concrete and the passive reinforcement. In FRP reinforced elements, existing models propose calculating the new capacity by adding the external strength provided by the FRP to the shear capacity of the beam without reinforcement. Nevertheless, it is not considered a possible interaction between concrete, passive reinforcement and external strengthening. In this thesis, a thorough literature review on shear of reinforced concrete beams with external FRP strengthening was performed to the acting mechanisms studied to date, which allowed the study of the existing models. The main difference between model is the calculation of the maximum strain of FRP, that depends on the type of reinforcement (if peeling or debonding can occur or not). From existing literature, related to experimental shear tests with RC beams externally reinforced with FRP and an existing database created by the University of Minho, it has been created a large database that contains realised tests by different investigation groups up to now. (...)
[CATALÀ] (...) Els models existents actualment per al càlcul del reforç amb laminats de FRP estan basats en les normatives en vigor per formigó armat on el tallant d'esgotament per tracció en l'ànima es calcula com la suma de les contribucions del formigó i de l'armadura transversal. En el cas d'elements reforçats amb laminats de FRP, les recomanacions existents proposen calcular el tallant últim com la suma de les contribucions anteriors, és a dir, el tallant d'esgotament de la biga sense reforçar més la contribució del reforç disposat. Per tant, aquesta aproximació no considera una possible interacció entre el formigó, l'armadura transversal i els laminats de FRP, és a dir, que la presència de l'FRP modifiqui les contribucions del formigó i de l'armadura transversal. A la tesina, s'ha realitzat en primer lloc una revisió de l'estat del coneixement de la resistència a tallant de bigues de formigó armat amb reforç extern de laminats de FRP. Les formulacions existents que proporcionen la contribució del FRP a la resistència a tallant difereixen bàsicament en la definició de la deformació del laminat, que depèn, també, de la configuració del reforç que produeix un mode de ruptura prematur o no. Per tal de fer una anàlisi comparativa de les diferents formulacions, a partir de la literatura existent relativa a assajos experimentals a tallant amb bigues reforçades amb laminats de FRP i partint d'una altra base de dades existent elaborada per la Universitat de Minho (DABASUM), s'ha elaborat una àmplia base de dades que recull els assajos realitzats en els darrers anys pels diferents grups investigadors. (...)
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria civil::Materials i estructures::Materials i estructures de formigó
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria dels materials::Materials plàstics i polímers
Reinforced concrete construction
Polymers
Materials--Testing
FRP
Tallant
Reforç
Bigues
EBR
Shear
Strengthening
Beams
Construcció en formigó armat
Polímers
Assaigs de materials
Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-sa/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

Related documents

 

Coordination

 

Supporters