Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/202823

Creació d'un consorci de microorganismes per l'eliminació de fòsfor a partir de fonts de carboni alternatives
Guasch Balcells, Helena
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Ciències; Guisasola i Canudas, Albert; Tayà Cristellys, Carlota
L'existència d’una font de carboni adequada per l’eliminació biològica de fòsfor, és un factor decisiu per l'eliminació de fòsfor de les aigües residuals urbanes. Per a les aigües residuals amb baix contingut d'àcids grassos volàtils és necessària l’addició d’alguna font de carboni externa. El metanol és la font de carboni més utilitzada en processos a EDAR (p.ex. desnitrificació), degut al seu baix cost. Malgrat això, varis estudis proven que per l’eliminació biològica de fòsfor, aquest, no és una bona alternativa. En aquest estudi es desenvolupa un consorci amb la biomassa de digestió anaeròbia i biomassa acumuladora de polifosfat (PAO). El propòsit del consorci és la degradació de metanol en AGV, per obtenir l'activitat EBPR. A més, aquest estudi mostra la viabilitat de substituir en el consorci el metanol per altres fonts de carboni.
The presence of suitable carbon sources for enhanced biological phosphorus removal plays a key role in phosphorus removal from wastewaters in wastewater treatment plants (WWTP). For waste waters with low volatile fatty acids content, an external carbon source is necessary. Methanol is the most common carbon source used in WWTP processes due to his low cost, but some studies suggest that it does not work successfully. This study develops a consortium between anaerobic digestion biomass and polyphosphate accumulating organisms (PAO) with the purpose to degradate methanol in volatile fatty acids (VFA), to obtain enhanced biological phosphorus removal EBPR activity. In addition, other sources of carbon to replace methanol are considered.
06-2012
504 - Ciències del medi ambient
Aigües residuals -- Depuració -- Eliminació de fòsfor
Aigües residuals -- Depuració -- Tractament biològic
Àcids grassos
Metanol
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
72 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFC_HelenaGuaschBalcells_resum.pdf 336.8 KB PDF Resum
PFC_HelenaGuaschBalcells.pdf 1.361 MB PDF Projecte

Mostrar el registro completo del ítem