Per accedir als documents amb el text complet, si us plau, seguiu el següent enllaç: http://hdl.handle.net/2099.1/16049

Calidad de Servicio en redes NGN;
Quality of service in next generation networks;
Qualitat de serveis en xarxes NGN
García Subirón, Sergio
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament de Teoria del Senyal i Comunicacions; Comellas Colomé, Jaume
Evolución de las redes de transporte
[ANGLÈS] This final project provides an overview of the current state of NGN (Next Generation Networks), identify the reasons that encourage migration to these networks and discusses the various avenues of research that have been taking to meet the challenges proposed by deepening technologies and protocols they use. NGN model, based on the concept of client-server, tries to establish a common environment for all services architectures. It is characterized by the separation between services and transport network, so that they can evolve independently. The network model chosen is based on IP Multimedia Subsystem or IMS, which is a multiservice network architecture. Meets requirements of NGN starting because it allows the interaction of different heterogeneous networks, while maintaining legacy services from existing networks, while offering an open architecture that facilitates dynamic ability to offer new IP services. The tendency to apply different QoS levels depending on the service or application is enhanced with the needs required by the increasingly common and interactive multimedia services. Thus, it is considered necessary to incorporate IMS architecture with a model of service quality to meet the needs of bandwidth, delay, jitter and packet loss that require the new generation services. To provide network with a quality of service in this project, we have checked the right operation of the Diffserv traffic marking technique, transferring information to MPLS LSPs. Doing so, the possibilities of obtaining the desired treatment in each traffic flow will be expanded, reaching the right configuration of classes and QoS policies.
[CASTELLÀ] Este proyecto final de carrera ofrece una visión global del estado actual de las Redes de Próxima Generación (Next Generation Networks, NGN), se identifican los motivos que promueven la migración hacia este tipo de redes y se analizan las diferentes vías de investigación que se están siguiendo para solventar los retos que proponen, profundizando en las tecnologías y protocolos que utilizan. El modelo de NGN, basado en el concepto de cliente-servidor, pretende definir un entorno común para las arquitecturas de todos los servicios. Se caracteriza por la separación entre los servicios y la red de transporte, de manera que puedan evolucionar de manera independiente. El modelo de red escogido está basado en IP Multimedia Subsystem o IMS, que se trata de una arquitectura de red multiservicio. Cumple con los requisitos de partida de las NGN ya que permite la interacción de diversas redes heterogéneas, manteniendo los servicios heredados de las redes actuales, mientras que a su vez ofrece una arquitectura abierta y dinámica que facilita la capacidad de ofrecer nuevos servicios IP. La tendencia a aplicar diferentes niveles de QoS en función del servicio o aplicación, se potencia con las necesidades requeridas por los cada vez más comunes servicios multimedia e interactivos. Por ello, se considera imprescindible incorporar junto a la arquitectura IMS un modelo de calidad de servicio para satisfacer las necesidades de ancho de banda, retardo, jitter y pérdida de paquetes que requieren los servicios de nueva generación. Para dotar a la red de calidad de servicio, en este proyecto se ha comprobado el correcto funcionamiento de la técnica de marcado de tráfico DiffServ, trasladando la información de DSCP a los LSPs de MPLS. De esta manera se amplían las posibilidades de obtener el tratamiento deseado en cada flujo de tráfico, concluyendo la correcta configuración de las clases y políticas de QoS.
[CATALÀ] Aquest projecte final de carrera ofereix una visió global de l'estat actual de les Xarxes de Propera Generació (Next Generation Networks, NGN), s'identifiquen els motius que promouen la migració cap a aquest tipus de xarxes i s'analitzen les diferents vies d'investigació que s'estan seguint per solucionar els reptes que proposen, aprofundint en les tecnologies i protocols que utilitzen. El model de NGN, basat en el concepte de client-servidor, pretén definir un entorn comú per a les arquitectures de tots els serveis. Es caracteritza per la separació entre els serveis i la xarxa de transport, de manera que puguin evolucionar de manera independent. El model de xarxa triat està basat en IP Multimèdia Subsystem o IMS, que es tracta d'una arquitectura de xarxa multiservei. Compleix amb els requisits de partida de les NGN ja que permet la interacció de diverses xarxes heterogènies, mantenint els serveis heretats de les xarxes actuals, mentre que a la vegada ofereix una arquitectura oberta i dinàmica que facilita la capacitat d'oferir nous serveis IP. La tendència a aplicar diferents nivells de QoS en funció del servei o aplicació, es potencia amb les necessitats requerides pels cada vegada més comuns serveis multimèdia i interactius. Per això, es considera imprescindible incorporar al costat de l'arquitectura IMS un model de qualitat de servei per satisfer les necessitats d'ample de banda, retard, jitter i pèrdua de paquets que requereixen els serveis de nova generació. Per dotar a la xarxa de qualitat de servei, en aquest projecte s'ha comprovat el correcte funcionament de la tècnica de marcat de tràfic DiffServ, traslladant la informació de DSCP als LSPs de MPLS. D'aquesta manera s'amplien les possibilitats d'obtenir el tractament desitjat en cada flux de tràfic, concloent la correcta configuració de les classes i polítiques de QoS.
-Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria de la telecomunicació::Telemàtica i xarxes d'ordinadors
-Computer networks
-Network performance (Telecommunication)
-NGN
-IP
-architecture
-QoS
-ITU-T
-ETSI
-3GPP
-SIP
-IMS
-MPLS
-IntServ
-DiffServ
-arquitectura
-xarxes de comunicacions
-Ordinadors, Xarxes d'
-Qualitat del servei (Telecomunicació)
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
Projecte/Treball fi de carrera o de grau
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostra el registre complet del document