Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/200097

¿Es el conferencing una herramienta útil para los programas de mediación en el ámbito penal del Departamento de Justicia?
Guardiola Lago, María Jesús; Albertí Cortés, Mònica; Casado Coronas, Clara; Martins Da Silva, Silbina; Susanne, Graciela
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
El estudio analiza la práctica del conferencing en 4 países (Nueva Zelanda, Australia, Irlanda del Norte y Bélgica), y efectúa un estudio empírico que recoge las percepciones de los mediadores sobre si esta práctica restaurativa puede ser una herramienta útil para los programas de mediación en el ámbito penal.
L'estudi té per objectiu valorar la conveniència d'implementar la pràctica del conferencing en els programes de mediació i reparació penal, tant en la jurisdicció penal juvenil com en la jurisdicció ordinària. La recerca inclou dos estudis: el primer és una anàlisi dels programes i models de conferencing desenvolupats en 4 països: Nova Zelanda, Austràlia, Irlanda del Nord i Bèlgica; el segon recull les percepcions dels mediadors de l'àmbit penal a Catalunya pel que fa a l'assoliment dels objectius dels programes, la inclusió espontània de més persones en el procés de mediació, el coneixement sobre el conferencing, l'opinió en relació amb la implementació d'aquesta pràctica, les necessitats formatives i els interessos de futur. La metodologia de la recerca combina aproximacions qualitatives i quantitatives, i inclou l'anàlisi de la documentació dels programes dels països estudiats, la creació, validació i passació a càrrec d’experts d'un qüestionari, i la realització de dos grups de discussió i d’una entrevista als professionals dels programes de mediació penal. Els mediadors consultats consideren que el conferencing és una eina útil per als programes de mediació en l'àmbit penal. L'estudi dels models implementats en d'altres països aporta elements útils per a l'adaptació del conferencing a la realitat i les especificitats de Catalunya. Així, es concreten aspectes que cal tenir en compte per a la definició d'un programa pilot.
The study analyzes the practice of conferencing in 4 countries (New Zealand, Australia, Northern Ireland and Belgium) and makes an empiric study that takes in the perceptions of mediators on whether this restorative practice may be a useful tool for mediation programmes in the criminal area.
2012-07-23
30 - Teories i metodologia en les ciències socials. Sociografia. Estudis de gènere
Justícia restauradora
Mediació
Justícia de menors--Administració
Justícia penal--Administració
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
236 p.
Working Paper
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
         

Full text files in this document

Files Size Format
conferencing_cast.pdf 1.941 MB PDF

Show full item record

Related documents

Other documents of the same author

Guardiola, Maria Jesús; Albertí Cortés, Mònica; Casado Coronas, Clara; Martins Da Silva, Silbina; Susanne, Graciela
 

Coordination

 

Supporters