Candidiasis Peritoneal : prevalença i factors de risc. Estudi preliminar
Hernández Cádiz, Mª José
Artigas Raventós, Antoni, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 31 p.
Resum: Introducció: Un cultiu positiu de líquid peritoneal per a Càndida spp amb clínica associada, és diagnòstic de Candidiasis Peritoneal (CP). Objetius: L'objectiu primari és coneixer la prevalença de CP. Com objectius secundaris coneixer els possibles factors de risc. Tipus d'estudi: Prospectiu, observacional. Mètodes: S'agafa una mostra de 74 pacients amb diagnòstic de peritonitis (2007-2010). Durant la cirugía s'aspira líquid peritoneal lliure i és conrea. Resultats i conclusions: La prevalença va ser del 17. 6% (46. 15% C. albicans). L' afectació del tracte gastro-intestinal-superior (OR 6. 554) i l'aparició de fallada cardio-vascular durant la cirugia (OR 5. 827), són factors de risc per a desenvolupar-la. És estudi preliminar.
Resum: Introducción: Un cultivo positivo de líquido peritoneal para Candida spp con clínica asociada, es diagnostico de Candidiasis Peritoneal (CP). Objetivos: El objetivo principal es conocer la prevalencia de CP. Como objetivos secundarios, relacionar posibles factores de riesgo. Tipo de estudio: Prospectivo, observacional Método: Se recoge una muestra de 74 pacientes diagnosticados de peritonitis (2007- 2010). Durante el acto quirúrgico se aspira líquido peritoneal libre y se cultiva. Resultados y conclusiones: La prevalencia es del 17. 6% (46. 15% C. albicans). La afectación del tracto gastro-intestinal-sup (OR 6. 554) y la aparición de fallo cardio-vascular durante la cirugía (OR 5. 827), son factores de riesgo para desarrollarla. Es un estudio preliminar.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Peritoneu, Candidiasi



31 p, 709.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-08-31, darrera modificació el 2023-02-17



   Favorit i Compartir