Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/199334

Efecto de las Estatinas sobre el Peptidoma Plasmático y Urinario de Pacientes Trasplantados Renales
Pérez Jiménez, Vanessa
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Romero González, Ramón; Bayés Genís, Beatriz Enriqueta
Estudiem l’efecte de l’atorvastatina sobre perfil lipídic, funció renal, marcadors d’inflamació, peptidoma plasmàtic i urinari de 54 pacients trasplantats renals. L’estudi proteòmic es basa en tecnologia d’esferes magnètiques combinada amb espectrometria de masses MALDI-TOF. L’atorvastatina va millorar el perfil lipídic dels pacients i va provocar canvis significatius al peptidoma plasmàtic. Es va observar la disminució en plasma de pèptids derivats de fragments del quininogen i de C4. Atès que bradiquinina i C4a, que s’alliberen de quininogen i C4, son potents mediadors de la inflamació, els nostres resultats poden aclarir els efectes antiinflamatoris atribuïts a les estatines.
Estudiamos el efecto de la atorvastatina sobre perfil lipídico, función renal, marcadores de inflamación, peptidoma plasmático y urinario de 54 pacientes trasplantados renales. El estudio proteómico se basó en tecnología de esferas magnéticas combinada con espectrometría de masas MALDI-TOF. La atorvastatina mejoró el perfil lipídico de los pacientes y provocó cambios significativos en su peptidoma plasmático. Se observó la disminución en plasma de péptidos derivados de fragmentos del quininógeno y de C4. Dado que de estas proteínas se liberan bradiquinina y C4a, potentes mediadores de inflamación, nuestros hallazgos podrían aclarar los efectos anti-inflamatorios atribuidos a las estatinas.
2012-07-06
616.6 - Patologia del sistema genitourinari
617 - Cirurgia. Ortopèdia. Oftalmologia
Ronyons--Transplantació, Estatines(Medicaments Cardiovasculars)
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
43 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR-PerezJimenez.pdf 1.572 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters