Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/199276

Tromboembolismo Pulmonar: diferencias entre pacientes ancianos y no ancianos.
de la Vía Oraá, Esperanza
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Monreal Bosch, Manuel; Furest Carrasco, Ildefonso
El nostre objectiu va ser analitzar les característiques dels pacients ingressats per tromboembolisme pulmonar (TEP) en el nostre Servei des de 1998 fins 2006 i identificar les diferències entre pacients ancians i no ancians. Realitzarem un estudi retrospectiu, incloerem 283 pacients i distingirem 2 grups: A (&70 anys) i B (≥ 70 anys). El grup A constava de 89 pacients (50,6% dones) i el grup B de 194 (69,1% dones) amb més proporció de dones en el B. Els factors de risc van ser similars en ambdós grups excepte l´antecedent de malaltia tromboembòlica prèvia (major al A). Clínicament, en pacients ancians va ser menys freqüent el dolor toràcic i l'expectoració hemoptoica. En el grup B, hi va haver un major nombre de pacients amb insuficiència respiratòria. La Rx de tòrax va ser patològica en el 70% en ambdós grups. La resta de proves diagnòstiques i la mortalitat van ser similars en ambdós grups.
Nuestro objetivo fue analizar las características de los pacientes ingresados por tromboembolismo pulmonar (TEP) en nuestro Servicio desde 1998 hasta 2006 e identificar las diferencias entre pacientes ancianos y no ancianos. Realizamos un estudio retrospectivo, incluimos 283 pacientes y distinguimos 2 grupos: A (&70 años) y B (≥70 años). El grupo A constaba de 89 pacientes (50,6% mujeres) y el grupo B de 194 (69,1% mujeres) con mayor proporción de mujeres en el B. Los factores de riesgo fueron similares en ambos grupos salvo el antecedente de enfermedad tromboembólica previa (mayor en el A). Clínicamente, en pacientes ancianos fue menos frecuente el dolor torácico y la expectoración hemoptoica. En el grupo B, hubo un mayor número de pacientes con insuficiencia respiratoria. La Rx de tórax fue patológica en el 70% en ambos grupos. El resto de pruebas diagnósticas y la mortalidad fueron similares en ambos grupos.
05-07-2012
616.1 - Patologia del sistema circulatori, dels vasos sanguinis. Trastorns cardiovasculars
616.2 - Patologia de l'aparell respiratori
Embòlia pulmonar, Tromboembolisme
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
19 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR-delaViaOraá.pdf 196.3 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem