Cápsula endoscópica de colon versus colonoscopia en el cribado familiar de cancer colorrectal
Alvarez-Urturi, Cristina
Gonzalez Suarez, Begoña
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 34 p.
Resum: Els objectius van ser avaluar prospectivament la capacitat diagnòstica de la càpsula endoscòpica en comparació amb la colonoscòpia en 30 pacients amb història familiar de CCR, i avaluar la neteja colònica amb preparació amb Moviprep. La prevalença de pòlips detectats amb càpsula i colonoscòpia va ser de 20,7% i 24,1%, respectivament. La sensibilitat i especificitat en detecció de pòlips va ser de 71, 4 i 95,4%, respectivament, amb VPP i VPN de 83,3 i 91,3%. Es conclou que la càpsula endoscòpica suposa una tècnica alternativa precisa, fiable, ben tolerada i segura pel cribatge familiar de CCR.
Resum: Los objetivos fueron evaluar prospectivamente la capacidad diagnóstica de la cápsula endoscópica comparada con colonoscopia en 30 pacientes con historia familiar de CCR, y evaluar la limpieza colónica con preparación mediante Moviprep. La prevalencia de pólipos detectados por cápsula y colonoscopia fue de 20,7 % y 24,1%. La sensibilidad y especificidad en detección de pólipos fue de 71,4% y 95,4%, respectivamente, con VPP y VPN de 83,3 y 91,3%. Se concluye que la cápsula endoscopica ofrece una técnica alternativa precisa, fiable, bien tolerada y segura para el cribado familiar de CCR.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Càpsula endoscòpica, Càncer colorectal



34 p, 572.2 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-08-31, darrera modificació el 2022-10-18



   Favorit i Compartir