Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/199054

Cápsula endoscópica de colon versus colonoscopia en el cribado familiar de cancer colorrectal
Alvarez Urturi, Cristina
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Gonzalez Suarez, Begoña
Els objectius van ser avaluar prospectivament la capacitat diagnòstica de la càpsula endoscòpica en comparació amb la colonoscòpia en 30 pacients amb història familiar de CCR, i avaluar la neteja colònica amb preparació amb Moviprep. La prevalença de pòlips detectats amb càpsula i colonoscòpia va ser de 20,7% i 24,1%, respectivament. La sensibilitat i especificitat en detecció de pòlips va ser de 71, 4 i 95,4%, respectivament, amb VPP i VPN de 83,3 i 91,3%. Es conclou que la càpsula endoscòpica suposa una tècnica alternativa precisa, fiable, ben tolerada i segura pel cribatge familiar de CCR.
Los objetivos fueron evaluar prospectivamente la capacidad diagnóstica de la cápsula endoscópica comparada con colonoscopia en 30 pacientes con historia familiar de CCR, y evaluar la limpieza colónica con preparación mediante Moviprep. La prevalencia de pólipos detectados por cápsula y colonoscopia fue de 20,7 % y 24,1%. La sensibilidad y especificidad en detección de pólipos fue de 71,4% y 95,4%, respectivamente, con VPP y VPN de 83,3 y 91,3%. Se concluye que la cápsula endoscopica ofrece una técnica alternativa precisa, fiable, bien tolerada y segura para el cribado familiar de CCR.
03-07-2012
616 - Patologia. Medicina clínica. Oncologia
616.3 - Patologia de l'aparell digestiu. Odontologia
Càpsula endoscòpica, Càncer colorectal
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
34 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR-AlvarezUrturi.pdf 585.9 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem