Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/198726

Disseny d'un cronòmetre i d'un freqüencímetre integrats en un NIOS controlats sobre μClinux
Gutiérrez i Bravo, Àngel
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria; Sacristán Riquelme, Jordi; Barniol i Beumala, Núria
El projecte que es presenta permet analitzar els avantatges i inconvenients d’una programació orientada a hardware i d’una programació orientada a software a partir del desenvolupament de dos dissenys, un cronòmetre i un freqüencímetre en cadascun dels modes de programació. Donat que en les dues aplicacions es requereix alta precisió de temps (μs) i flexibilitat en el control, la solució final que es proposa és un disseny “mixt” amb dos mòduls hardware específics (cronòmetre i freqüencímetre) integrats en un NIOS/CPU sobre una FPGA. Els dos mòduls es controlen per software sobre un sistema Linux empotrat (μCLinux).
El proyecto que se presenta permite analizar las ventajas e inconvenientes de una programación orientada a hardware y de una programación orientada a software a partir del desarrollo de dos diseños, un cronómetro y un frecuencímetro en cada uno de los modos de programación. Dado que en las dos aplicaciones se requiere alta precisión de tiempo (μs) y flexibilidad en el control, la solución final que se propone es un diseño “mixto” con dos módulos hardware específicos (cronómetro y frecuencímetro) integrados en un NIOS/CPU sobre una FPGA. Los dos módulos se controlan por software sobre un sistema Linux embebido (μCLinux).
The project presented analyzes the advantages and disadvantages of a hardware-oriented programming and a software-oriented programming from the development of two designs, a chronometer and a frequencymeter in each of the programming modes. Because the two applications require high-precision time (μs) and control flexibility, the proposed final solution is a design “mixed” with two specific hardware modules (chronometer and frequencymeter) integrated in a NIOS/CPU on a FPGA. The two modules are controlled by software on a Linux embedded system (μClinux).
Aquest document conté originàriament altre material i/o programari només consultable a la Biblioteca de Ciència i Tecnologia.
09-2011
62 - Enginyeria. Tecnologia
Microcontroladors
Programació (Ordinadors)
VHDL (Llenguatge de descripció d'ordinador)
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
105 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PFC_AngelGutierrezBravo.pdf 4.646 MB PDF Projecte

Mostrar el registro completo del ítem