Abstract:
|
Aquest treball de fi de màster, titulat “Programa d’activitats extraescolars curriculars de l’Àrea de Tecnologia”, pretén completar i ampliar les unitats didàctiques impartides a classe, utilitzant una metodologia d’aprenentatge diferent a la que habitualment es realitza a l’aula amb l’objectiu de facilitar a l’alumne veure l’aplicació pràctica dels aprenentatges teòrics tractats.
Aquest treball sorgeix de la necessitat manifesta del Departament de Tecnologia de l’IES Esteve Terradas i Illa de comptar amb una sortida curricular per curs de l’ESO i del Batxillerat.
El treball consta de sis activitats didàctiques pensades i dissenyades específicament per a cada curs de l’ESO i de Batxillerat. Cada activitat està estretament relacionada amb el currículum de cada curs i amb les competències bàsiques que s’han d’assolir. He tingut en compte alhora de dissenyar-les, l’atractiu de l’activitat per part del alumnat, la innovació en la metodologia aplicada, la proximitat al centre docent, en aquest cas del municipi de Cornellà, i que fos una activitat econòmicament viable per a les famílies dels alumnes.
La tecnologia és l’àrea que proposa l’estudi i la valoració dels projectes que l’ésser humà ha dut a terme durant anys pel que fa a la creació d’objectes, màquines i aparells de tota mena, i a l’obtenció d’altres fons d’energia entre d’altres qüestions per solucionar problemes o satisfer les necessitats individuals i col·lectives. Per això aquesta programació d’activitats extraescolars curriculars és una bona metodologia per oferir a l’alumnat l’oportunitat de relacionar els coneixements teòrics amb la seva aplicació pràctica, millorar el seu coneixement de l’entorn físic i social, i millorar l’ interès, motivació i estima per les aportacions de la tecnologia en la millora de la qualitat de vida de la nostra societat. |