Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2099.1/10132

Efectes del sacrifici al deslletament dels vedells de cria sobre el creixement, rendiment a la canal i pes total de carn comercialitzada
Chaabi Carrilero, Laila; Rabasa Vilanova, Carlos
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia; Fanlo Grasa, Raül Joaquim
L’objectiu principal del treball és la caracterització de l’efecte del sacrifici al deslletament d’un conjunt de 50 vedelles que han estat sacrificades durant el 2007 per l’empresa “Vedella Rosada de Carns de Confiança”, la qual comercialitza carn rosada. Aquestes vedelles són filles de vaques de cria de boví de carn de la comarca del Ripollès, s’han alimentat exclusivament de llet de les seves mares i dels farratges i pastures naturals obtingudes de les mateixes explotacions on han nascut. A més, no reben cap tipus d’alimentació complementària. En els resultats obtinguts, les vedelles filles de toros de raça Llimusí són les que han experimentat millors resultats productius. Les vedelles filles de toros de raça Xarolais no s'adapten tant bé al sistema de sacrifici al deslletament, encara que donen un major rendiment a la canal. De les vedelles de raça Bruna pura, els animals nascuts a l’estiu presenten millors resultats. Al analitzar l'efecte que tenen les diverses variables sobre els resultats productius, resulta el pes al naixement i el pes al sacrifici com a factors més determinants, mentre que el creixement i la edat al sacrifici no són tan rellevants.
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria agroalimentària::Ramaderia::Bestiar boví
Calves
vedella, carn rosada, deslletament, creixement, rendiment, canal
Vedells -- Alimentació
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Mostrar el registro completo del ítem