dc.contributor |
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia |
dc.contributor |
Sánchez Bell, Esther |
dc.contributor.author |
Maján Vile, Cristina |
dc.coverage.spatial |
east=2.0873255999999856; north=41.6172338; name=Castellar del Vallès, Barcelona, Espanya |
dc.date |
2006 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/2099.1/9903 |
dc.language.iso |
cat |
dc.publisher |
Universitat Politècnica de Catalunya |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.subject |
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria agroalimentària::Agricultura::Horticultura |
dc.subject |
Tomatoes-Varieties |
dc.subject |
Lycopersicon esculentum, varietat tradicional, qualitat, selecció.. |
dc.subject |
Tomàquets -- Varietats |
dc.title |
Caracterització de sis cultivars seleccionats de tomàquet montserrat |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
dc.description.abstract |
El tomàquet (Lycopersicon esculentum) és l’hortalissa de major
comercialització, distribució i consum en Europa, i més concretament a la zona
Mediterrània. Catalunya, com a part d’aquest territori té arrelat a la seva cultura aquest
fruit. S’escolta sovint amb to d’enyorança: “aquest tomàquet no té gust de res” ja que
els estàndards actuals han desterrat varietats tradicionals amb aromes, sabors i formes
distingits i amb reconeguda qualitat organolèptica, com és el cas del tomàquet
Montserrat. En aquest context, mitjançant un assaig de camp, es va proposar estudiar les
característiques morfo-agronòmiques de potencials cultivars de tomàquet Montserrat i
Pera de Girona. Atenent al baix efecte de cul cremat, nombre de tomàquets i baixa
altura del primer pom, va destacar el cultivar LC5 del tipus varietal Montserrat, si bé
presentava alt clivellat i fruits no roses. Per ser poc sensible al cul cremat i al clivellat i
tenir poca frondositat, destacava el cultivar LC96. Les entrades amb major ºBrix foren
LC124, LC74 i LC95. Però LC124 presentava elevat cul cremat i LC95 no va destacar
per cap altra característica. Així, LC74 seria un cultivar recomanable tot i ser sensible al
clivellat. Amb aquesta informació els cultivars més destacats, LC5, LC74 o LC96 es
poden triar per continuar el projecte de millora. |