To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/8680

Optimització del procés d'acetificació d'un vi del priorat en funció del grau alcohòlic
García Toledano, Marina; Oliver Torres, Berta
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Agroalimentària i Biotecnologia; Achaerandio Puente, María Isabel; Carbó Moliner, Rosa
Aquest treball es basa en l’optimització del procés d’acetificació d’un vi del Priorat, a escala pilot, i en funció del grau alcohòlic. Per a dur a terme aquest procés i aconseguir l’objectiu desitjat el treball es basarà en tres punts principals. El primer es basarà en caracteritzar la matèria obtinguda de l’empresa subministradora i observar i comprovar, com afectarien les característiques de la mateixa a en el procés d’acetificació, concretament, el grau alcohòlic. En segons lloc, es procedirà a realitzar microacetificacions a escala laboratori, per tal de controlar l’acetificació a partir de diferents graduacions alcohòliques i així comprovar quina resulta la millor opció per tal de dur a terme el procés d’acetificació pel mètode Schützenbach. I Finalment el tercer punt serà acetificar a escala pilot, i pel mètode Schützenbach elaborar vinagre per més tard caracteritzar-lo. A partir de les microacetificacions realitzades al laboratori s’observarà que la graduació alcohòlica que ens permet dur a terme un procés d’acetificació més ràpid i eficient és de 7,4º (v/v). El vinagre obtingut a escala pilot complirà la reglamentació exigida on la durada del procés serà d’entre 8-9 dies amb un rendiment del 75,5%. Per tant en s’haurà complert l’objectiu principal.
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria agroalimentària::Indústries agroalimentàries::Enologia
Wine and wine making
Vinagre
Microacetificacions
Vi del Priorat
Schützenbach
Vinicultura
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters