dc.contributor |
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Enginyeria Química |
dc.contributor |
Carral Mahia, Eva Mª |
dc.contributor.author |
Felip Jiménez, Alba |
dc.date |
2011-06-15 |
dc.identifier.uri |
http://hdl.handle.net/2099.1/13207 |
dc.language.iso |
spa |
dc.publisher |
Universitat Politècnica de Catalunya |
dc.rights |
info:eu-repo/semantics/openAccess |
dc.subject |
Àrees temàtiques de la UPC::Enginyeria agroalimentària::Indústries agroalimentàries::Enologia |
dc.subject |
Polyphenols |
dc.subject |
Polifenols -- Anàlisi |
dc.title |
Análisis cuantitativo de los polifenoles en vino tinto mediante HPLC |
dc.type |
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis |
dc.description.abstract |
La finalitat del projecte, és determinar la concentració de diversos polifenols per
a vins negres de diferents denominacions d’origen (Ribera del Duero, Rioja i
Penedès) per poder establir les similituds i diferencies entre elles. Per dur-ho a
terme s’ha utilitzat un mètode de cromatografia de líquids de alta eficacia amb
detecció de UV-VIS utilitzant les longituds d’ona òptimes per a cada polifenol.
Prèviament, s’ha treballat amb mostres patró dels polifenols a estudiar per trobar
les seves característiques (temps de retenció y espectre de cadascun).
A més, i de manera introductòria, s’ha intentat exportar la metodología a la
determinació dels polifenoles en cerveses de diferents classes, tot i que no ha
estat possible degut a la seva baixa concentració. Com a estudis complementaris
s’ha realitzat un estudi de la estabilitat de la cervesa una vegada oberta i també
s’ha realitzat una prova preliminar per a establir els compostos que permeten la
diferenciació de cerveses tipo lager i trapista mitjançant anàlisi per components
principals (PCA) dels perfils composicionals obtinguts a diferents longituds d’ona. |