Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/196676

Estudio sobre el estado nutricional de los pacientes ingresados en el servicio de Medicina digestiva
Benavent Madramany, Guillem
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Monés Xiol, Joan; Beltrán Niclós, Belén
La malnutrició està present en el 30% dels pacients hospitalitzats. Aquest estat patològic causa una major aparició de complicacions intrahospitalàries, prolongació de l'estada hospitalària, i augment de la mortalitat. El nostre objectiu va ser avaluar el maneig de l'estat nutricional en el nostre servei (Medicina digestiva, de l'hospital La Fe). Per aconseguir-ho, es va realitzar un estudi observacional d'una cohort de pacients ingressats en el nostre servei, amb posterior anàlisi de les dades necessàries per a avaluar l'estat nutricional a nivell hospitalari (valors antropomètrics, valors analítics, proves de cribatge de risc malnutricional). S'han trobat dades que indiquen falta de conscienciació sobre la malnutrició per part del personal sanitari, i la influència negativa de la malnutrició sobre el pacient ingressat, encara que aquesta relació no aconsegueix nivells de significació estadística, sent necessari un augment de la grandària de la mostra per a obtindre dades significatives.
La malnutrición está presente en el 30% de los pacientes hospitalizados. Éste estado patológico causa una mayor aparición de complicaciones intrahospitalarias, prolongación de la estancia hospitalaria, y aumento de la mortalidad. Nuestro objetivo fue evaluar el manejo del estado nutricional en nuestro servicio (Medicina digestiva, del hospital La Fe). Para ello se realizó un estudio observacional de una cohorte de pacientes ingresados en nuestro servicio, con posterior análisis de los datos necesarios para evaluar el estado nutricional a nivel hospitalario (valores antropométricos, valores analíticos, pruebas de cribado de riesgo malnutricional). Se han encontrado datos que indican falta de concienciación sobre la malnutrición por parte del personal sanitario, y la influencia negativa de la malnutrición sobre el paciente ingresado, aunque esta relación no alcanza niveles de significación estadística, siendo necesario un aumento del tamaño de la muestra para obtener datos significativos.
15-06-2012
613 - Higiene en general. Higiene i salut personal
Hospitals-Pacients-Alimentació, Malnutrició
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
34 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR-BenaventiMadramany.pdf 872.2 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem