Valor del ADN-VPH en el cribado de la población oportunista en el departamento 6 de Valencia
Mora Moya, María
Gil Latorre, Francisca
Roura Olmedo, Pilar
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 57 p.
Resum: La infecció pel Virus del Papil·loma Humà (VPH) és la causa principal de gairebé tots els casos de càncer cervical. En països on s'apliquen de manera programada tècniques de detecció, hi ha una disminució de la incidència i la mortalitat del càncer cervical. La detecció del VPH és un avenç important per a la prevenció del càncer en permetre un diagnòstic precoç de lesions cancerígenes. És per això que, es va decidir estudiar durant un any a la població de pacients que acudien a les consultes de ginecologia i aplicar si estava indicat el protocol de detecció de l'ADN-VPH segons les indicacions de l'Asociació Espanyola de Patologia Cervical i Colposcopia (AEPCC) per després traure conclusions.
Resum: La infección por el Virus del Papiloma Humano (VPH) es la causa principal de casi todos los casos de cáncer cervical. En países donde se aplican de forma programada técnicas de detección, existe una disminución de la incidencia y la mortalidad del cáncer cervical. La detección del VPH es un avance importante para la prevención del cáncer al permitir un diagnostico precoz de lesiones cancerígenas. Es por ello que, se decidió estudiar durante un año a la población de pacientes que acudían a las consultas de ginecología y aplicar si estaba indicado el protocolo de detección del ADN-VPH según las indicaciones de la Asociación Española de Patología Cervical y Colposcopia (AEPCC) para después extraer conclusiones.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Cèrvix uterí-Càncer, Citologia



57 p, 602.1 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-06-14, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir