Los anticuerpos antinucleares en la artritis reumatoide : ¿factores predictores de ineficacia del tratamiento con anti-tnfα?
Moltó Revilla, Anna
Tena Marsà, Xavier, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 29 p.
Resum: L'objectiu va ser determinar si la presència de anticossos antinuclears en pacients amb artritis reumatoide (AR) condiciona una pitjor desposta al tractament amb anti-TNFα. Es tracta d'un estudi tipus cohorte retrospectiu. Es van incloure 66 malalts amb crtieris ACR per AR que anaven a iniciar tractament amb anti-TNFα i tenien una determinación basal de ANA. D'aquests 37 eren ANA positius i 29 ANA negatius. Es va observar una tendencia als 6 mesos de tractament entre els ANA positius a no presentar resposta (19% en els ANA positius enfront a 11% dels ANA negatius), sense poder establir diferencies estadísticamente significatives (p=0,081).
Resum: El objetivo fue determinar si la presencia de anticuerpos antinucleares (ANA) en pacientes con artritis reumatoide (AR) condiciona una peor respuesta al tratamiento con anti-TNFα. Se trata de un estudio tipo cohorte retrospectiva. Se incluyeron 66 pacientes amb criterios de clasificación de la ACR par AR. que iban a iniciar tratamiento con anti-TNF y tenía una determinación basal de ANA. De éstos, 37 eran ANA positivos y 29 ANA negativos. Se observó una tendencia a los 6 meses de tratamiento de los pacientes ANA positivos a no presentar respuesta (19% en los ANA positivos frente a 11% en los ANA negativos), sin poder establecer diferencias estadísticamente significativas (p=0,081).
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Factors antinuclears, Artritis reumatoide



29 p, 392.6 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-06-07, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir