Avaluació de la tecnologia de les GPUs
Mitjana Trullàs, Jordi
Vera Rodríguez, Gonzalo
Universitat Autònoma de Barcelona. Escola d'Enginyeria

Data: 2012
Descripció: 109 p.
Resum: En el projecte s'ha dut a terme un estudi sobre la tecnologia que aporten les targetes gràfiques (GPU) dins l'àmbit de programació d'aplicacions que tradicionalment eren executades en la CPU o altrament conegut com a GPGPU. S'ha fet una anàlisi profunda del marc tecnològic actual explicant part del maquinari de les targetes gràfiques i de què tracta el GPGPU. També s'han estudiat les diferents opcions que existeixen per poder realitzar els tests de rendiment que permetran avaluar el programari, quin programari està dissenyat per ser executat amb aquesta tecnologia i quin és el procediment a seguir per poder utilitzar-los. S'han efectuat diverses proves per avaluar el rendiment de programari dissenyat o compatible d'executar en la GPU, realitzant taules comparatives amb els temps de còmput. Un cop finalitzades les diferents proves del programari, es pot concloure que no tota aplicació processada en la GPU aporta un benefici. Per poder veure millores és necessari que l'aplicació reuneixi una sèrie de requisits com que disposi d'un elevat nombre d'operacions que es puguin realitzar en paral lel, que no existeixin condicionants per a l'execució de les operacions i que sigui un procés amb càlcul aritmètic intensiu.
Resum: En el proyecto se ha llevado a cabo un estudio sobre la tecnología que aportan las tarjetas gráficas (GPU) dentro del ámbito de programación de aplicaciones que tradicionalmente eran ejecutadas en la CPU o también conocido como GPGPU. Se ha realizado un análisis profundo del marco tecnológico actual explicando parte del hardware de las tarjetas gráficas y de qué trata el GPGPU. También se han estudiado las diferentes opciones que existen para poder realizar las pruebas de rendimiento que servirán para evaluar el software, qué software está diseñado para ser ejecutado con esta tecnología y cuál es el procedimiento a seguir para poder utilizarlos. Se han efectuado diferentes pruebas para poder evaluar el rendimiento del software diseñado o compatible de ejecutar en la GPU, realizando tablas comparativas con los tiempos de cómputo. Una vez realizadas las pruebas de software, se concluye que no todas las aplicaciones procesadas en la GPU aportan beneficios. Para poder ver las mejoras es necesario que la aplicación reúna una serie de requisitos como disponer de un elevado número de operaciones que se puedan realizar en paralelo, que no existan condicionantes para la ejecución de las operaciones y que sea un proceso de cálculo intensivo.
Resum: This project has carried out a study about the technology that brings the graphics cards (GPU) within the scope of programming applications which traditionally were executed in the CPU or also known as GPGPU. It has made a thorough analysis of the current technological framework explaining the hardware side of the graphics cards and what GPGPU is. It has also studied the different options available to performance testing which will help to evaluate the software, decide which software is designed to run with this technology and what is the procedure to use it. There has been carried out various tests to evaluate performance or compatible software designed to run on the GPU, making comparative computation times tables. Once finished the software testing, it is concluded that not all applications processed on the GPU provide benefits. To see the improvements it is necessary that the program satisfies certain requirements such as having a high number of operations which can be performed in parallel, there are no conditions for execution operations and the process has to be a compute-intensive process.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Català
Col·lecció: Escola d'Enginyeria. Projectes i treballs de final de carrera. Enginyeria Tècnica en Informàtica de Sistemes
Document: Treball final de grau
Matèria: Programari d'aplicació ; Desenvolupament



109 p, 2.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera > Enginyeria. TFM

 Registre creat el 2012-06-07, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir