Lupus eritematoso túmido. Estudio clínico, microscópico y fotobiológico
Rodríguez Caruncho, Clara
Bielsa Marsol, Ma. Isabel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Carrascosa, José Manuel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 58 p.
Resum: Hem realitzat un estudi retrospectiu de les característiques de 25 pacients amb lupus eritematós túmid (LET) i hem dut a terme un estudi fotobiológic en 9 pacients. Resultats: tots els pacients presentaren les lesions característiques de LET. Només un 20% associaren ANA positius i tan sols un pacient anti Ro positius. Cap pacient presentà complicacions sistèmiques. El 40% de les biòpsies mostraren alteracions epidérmiques lleus, sent el més freqüent la vaquolització de la basal. Estudi fotobiológic: fou positiu en el 55'5% dels pacients, amb un 80% de lesions provocades per UVB. Conclusions: El LET és una variant de LEC amb unes característiques clíniques i evolutives particulars. Microscòpicament, la presència d'alteracions epidérmiques lleus és molt més habitual del que alguns treballs reflecteixen. La fotoprovocació fou positiva en un percentatge significatiu de casos, predominantment dins de l'espectre UVB.
Resum: Hemos realizado un estudio retrospectivo revisando las características de 25 pacientes con lupus eritematoso túmido (LET) y hemos llevado a cabo un estudio fotobiológico en 9 pacientes. Resultados: todos los pacientes presentaron las lesiones características de LET. Sólo un 20% presentó ANA positivos y tan sólo un paciente anti Ro positivos. Ningún paciente presentó complicaciones sistémicas. El 40% de las biopsias mostraron alteraciones epidérmicas leves, el más frecuente vacuolización focal de la basal. Estudio fotobiológico: fue positivo en el 55'5% de los pacientes, con un 80% de lesiones por UVB. Conclusiones: El LET constituye una variante de LEC con unas características clínicas y evolutivas particulares. Microscópicamente, la presencia de alteraciones epidérmicas leves es mucho más habitual de lo que algunos trabajos reflejan. La fotoprovocación fue positiva en un porcentaje significativo de casos, de forma predominante dentro del espectro UVB.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús Creative Commons. Es permet la reproducció total o parcial i la comunicació pública de l'obra, sempre que no sigui amb finalitats comercials, i sempre que es reconegui l'autoria de l'obra original. No es permet la creació d'obres derivades. Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Lupus erimatós



58 p, 2.5 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-31, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir