Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/196224

Respuesta motora intestinal a la sobrecarga de quimo
Arcos Mateo, Encarnación
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Accarino Garaventa, Anna
Els pacients amb crisis suboclusives recurrents o amb símptomes digestius que impideixen mantenir el seu pes normal, en absència d´una causa estructural que justifique els símptomes, poden estar afectes d´un trastorn de la motilitat del budell prim. La manometría gastrointestinal es la tècnica d´ elecció per l´ estudi de la motilidad del tracte gastrointestinal i en aquests pacients pot mostrar patrons aberrants que justifiquin els símptomes. No obstant, la manometría gastrointestinal és una tècnica específica però poc sensible. L´objetiu general d´aquest treball es determinar la resposta motora intestinal a una sobrecàrrega de quimo. Per a això s´estudiarà un grup de subjectes sans i es mesurarà l´ activitat motora del budell prim mitjançant manometría durant la infusió contínua de una solució de nutrients solos o espesats amb un compost no absobible.
Los pacientes con crisis suboclusivas recurrentes o con síntomas digestivos que impiden mantener su peso normal, en ausencia de una causa estructural que justifique los síntomas, pueden estar afectos de un trastorno de la motilidad del intestino delgado. La manometría gastrointestinal es la técnica de elección para el estudio de la motilidad del tracto gastrointestinal y en estos pacientes puede mostrar patrones aberrantes que justifiquen los síntomas. Sin embargo, la manometría gastrointestinal es una técnica específica pero poco sensible. El objetivo general de este trabajo es determinar la respuesta motora intestinal a una sobrecarga de quimo. Para ello se estudiará un grupo de sujetos sanos y se medirá la actividad motora del intestino delgado mediante manometría durante la infusión continua de una solución de nutrientes solos o espesados con un compuesto no absobible.
24-05-2012
616.3 - Patologia de l'aparell digestiu. Odontologia
Còlon, Enzimes
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
42 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR-ArcosMateo.pdf 201.7 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem