Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/196181

Granulomatosis de Wegener: estudio de 15 casos, supervivencia y daño crónico
Martínez Morillo, Melania
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Tena Marsà, Xavier
La granulomatosi de Wegener i la síndrome de Churg-Strauss són vasculitis granulomatoses de petit i mitjà vas. Es diagnostiquen mitjançant clínica i biòpsia compatible, i s'associen amb anticossos anticitoplasma de neutròfils. S'ha realitzat un estudi retrospectiu (1984 - 2010) a l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol. Es presenten 15 pacients amb granulomatosi de Wegener. Les característiques clíniques de la present sèrie no difereixen de les descrites prèviament. Es va comparar la supervivència i el dany crònic acumulat en els pacients amb aquestes dues vasculitis. Tant la mortalitat com el dany crònic acumulat resultà superior en el grup de malalts amb granulomatosi de Wegener.
: La granulomatosis de Wegener y el síndrome de Churg-Strauss son vasculitis granulomatosas de pequeño y mediano vaso. Se diagnostican mediante clínica y biopsia compatible, y se asocian con anticuerpos anticitoplasma de neutrófilos. Se ha realizado un estudio retrospectivo (1984 - 2010) en el Hospital Universitario Germans Trias i Pujol. Se presentan 15 pacientes con granulomatosis de Wegener. Las características clínicas de la presente serie no difieren de las descritas previamente. Se comparó la supervivencia y el daño crónico acumulado en los pacientes con estas dos vasculitis. Tanto la mortalidad como el daño crónico acumulado resultaron mayores en el grupo de enfermos con granulomatosis de Wegener.
2012-05-23
616.1 - Patologia del sistema circulatori, dels vasos sanguinis. Trastorns cardiovasculars
Vasculitis, Reticuloendoteliosi
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
64 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR-MartinezMorillo.pdf 2.757 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters