Marcadores biológicos y clearance de lactato como factores pronóstico de mortalidad en la sepsis
Herranz Ulldemolins, Sara
Mancebo, Jordi, (Jordi), dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Sirvent, Josep Maria, dir.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 57 p.
Resum: La sèpsia és la resposta del organisme davant una agresió externa, com a resultat de la interacció de l'agent agressor amb l'organisme agredit. Malgrat els dels avanços i les noves guias continua essent, una de les patologies més freqüents a les unitats de cures intensives. A més a més de la sospita clínica, són necesaris altres marcadors que ens ajudin al diagnóstic per a iniciar un tractament agresiu precoç. En aquest traball s'estudia una cohort de pacients, observant si la determinació dels valors lactat arterial (puntual i evolutiu) i l'aclarament de lactat com a marcadors de l'oxigenació tisular, poden servir com a guia per a una correcta resucitació, i si poden tenir valor pronòstic. Es realitza una comparació amb la resta dels biomarcadors, estudiant el seu comportament seqüencial a la sèpsia.
Resum: La sepsis es la respuesta del organismo ante una agresión externa, como resultado de la interacción del agente agresor con el organismo agredido. A pesar de los avances y las nuevas guias, sigue siendo una de las patologías más frecuentes en las unidades de cuidados intensivos. Además de la sospecha clínica, son necesarios otros marcadores que nos ayuden al diagnóstico para iniciar un tratamiento agresivo precoz. En este trabajo se estudia una cohorte de pacientes, observando si la determinación de lactato arterial (puntual y evolutivo) y el aclaramiento de lactato como marcadores de la oxigenación tisular, pueden servir como guia para una correcta resucitación, y si pueden tener valor pronóstico. Se realiza una comparación con el resto de biomarcadores, estudiando su comportamiento secuencial en la sepsis.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Marcadors bioquímics,Septicèmia, Lactat a la sang



57 p, 1.0 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-24, darrera modificació el 2022-12-14



   Favorit i Compartir