Para acceder a los documentos con el texto completo, por favor, siga el siguiente enlace: http://hdl.handle.net/2445/24393

La adquisición de las competencies de autoregulación. Análisis de su concepción y aprendizaje en diferentes estudios universitarios.
Mauri, Teresa; Colomina, Rosa; Martínez i Taberner, Catalina; Rieradevall i Sant, Maria
Universitat de Barcelona
Es presenta una recerca sobre la competència d'autoregulació de l'aprenentatge d'estudiants universitaris. Des d'una perspectiva socio-constructivista i d'acord amb les fases d'adquisició de l'autoregulació proposades per Zimmerman (2000), s'analitzen les seves dimensions i, específicament, la planificació de l'aprenentatge individual i de grup. Es van analitzar quatre propostes d'innovació docent sobre l'ensenyament de l'autoregulació. Van participar 9 professors i 386 alumnes de la Universitat de Barcelona, pertanyents a tres estudis (Biologia, Formació del Professorat i Psicologia) i que cursaven quatre assignatures diferents durant el curs acadèmic 2007-2008. Els resultats, en el seu conjunt, mostren que els estudiants: entenen la planificació com una activitat formal ubicada exclusivament a l' inici del procés d'aprenentatge; redueixen la seva funció a l'organització del treball, i no relacionen el seu ús amb la gestió, individual i de grup, dels esforços dirigits a construir coneixement.
18-05-2012
Educació superior
Autocontrol
Innovacions educatives
Aprenentatge
Higher education
Self-control
Educational innovations
Learning
cc-by (c) Mauri et al., 2009
http://creativecommons.org/licenses/by/3.0/es
Artículo
ICE Universitat de Barcelona
         

Mostrar el registro completo del ítem

Documentos relacionados

Otros documentos del mismo autor/a

Colomina, Rosa; Mauri, Teresa; Onrubia Goñi, Javier; Clarà, Marc; Sayós i Santigosa, Rosa
Onrubia Goñi, Javier; Mauri, Teresa; Colomina, Rosa; Clarà, Marc
Mauri, Teresa; Onrubia Goñi, Javier; Coll, César, 1950-; Colomina, Rosa