Hipovitaminosis D y obesidad. Relación con el grado de obesidad y el síndrome metabólico
Miñambres Donaire, Inka
Pérez Pérez, Antonio
De Leiva Hidalgo, Alberto
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 29 p.
Resum: En 343 sujetos con sobrepeso u obesidad demostramos la existencia de una relación inversa entre los niveles (r -0,403, p 40 Kg/m2. Asimismo, los pacientes con síndrome metabólico tenían niveles de calcidiol inferiores (43,35 ± 29,01 nmol/L y 55,26 ± 29,6 nmol/L) y presentaban una mayor prevalencia de hipovitaminosis D, independientemente del grado de obesidad. Estos datos sugieren, que como ocurre para otras comorbilidades asociadas con la obesidad, la distribución de la adiposidad parece desarrollar un papel en el estado de la vitamina D.
Resum: En 343 subjectes amb sobrepès o obesitat demostrem l'existència d'una relació inversa entre els nivells (r -0,403, p 40 Kg/m2. A més a més, els pacients amb síndrome metabòlica tenien nivells de calcidiol inferiors (43,35 ± 29,01 nmol/L i 55,26 ± 29,6 nmol/L) i presentaven una major prevalença de d'hipovitaminosi D, independentment del grau d'obesitat. Aquestes dades suggereixen que, com succeeix amb altres comorbiditats associades a l'obesitat, la distribució del greix sembla jugar un paper en l'estat de la vitamina D.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Síndrome metabólica, Avitaminosi D, Obesitat



29 p, 125.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-15, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir