Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/184101

Colitis ulcerosa con afectación periapendicular. Estudio de casos y controles
Naves, Juan Enrique
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina; Domènech i Morral, Eugeni; Cabré, Eduard
La colitis ulcerosa (CU) es caracteritza per una afectació contínua de la mucosa rectal en sentit proximal cap a altres zones del còlon. Hi ha formes de CU amb afectació distal i periapendicular (CU-PA). Objectius: avaluar la prevalença de la CU-PA, i comparar les seves característiques clíniques, terapèutiques i evolutives. Mètodes: 14 pacients amb CU-PA van ser comparats en termes d'evolució clínica amb 25 pacients amb CU distal sense afectació periapendicular. Resultats: Es va trobar una major freqüència de CU-PA en homes (p = 0,047), sense diferències en la resta de les variables comparades entre els dos grups de pacients.
La colitis ulcerosa (CU) se caracteriza por una afectación continua de la mucosa rectal en sentido proximal hacia otras zonas del colon. Existen formas de CU con afectación parcheada distal y periapendicular (CU-PA). Objetivos: evaluar la prevalencia de la CU-PA, y comparar sus características clínicas, terapéuticas y evolutivas. Métodos: 14 pacientes con CU-PA fueron comparados en términos de evolución clínica con 25 pacientes con CU distal sin afectación periapendicular. Resultados: Se halló una mayor frecuencia de CU-PA en hombres (p=0,047), sin diferencias en el resto de las variables comparadas en ambos grupos de pacientes.
10-05-2012
616.3 - Patologia de l'aparell digestiu. Odontologia
Malaltia de Crohn, Colitis ulcerosa
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
36 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR-Naves.pdf 161.9 KB PDF

Mostrar el registro completo del ítem