Factores pronósticos de mejora al alta en pacientes de la unidad de convalecencia de la Clínica Figarola
Acuña Urday, Maria Teresa
Miralles Basseda, Ramón
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 24 p.
Resum: Objectiu: Estudiar la millora a l'alta en pacients ingressats a la unitat de convalescència de la Clínica Figarola durant l'any 2009 i els factors predictius de retorn a domicili. Mètode: Estudio retrospectiu de 337 pacients. Es van recollir: edat, sexe, comorbiditat, diagnòstic, destinació, i les escales de Barthel, Blessed, Delirium, Gijón, Mini-mental, Yesavage, Tinetti en marxa i equilibrí. Resultats: 208 de sexe femení (61. 72%), 191 pacients (56. 68%) amb comorbiditat, 93 (27. 60%) amb diagnòstic de fractures, 216 (64. 09%) van ser dona de alta al seu domicili o residència. Totes les variables geriàtriques estudiades s'ha associen significativament amb el retorn a domicili. Conclusions: Els factors predictius de l'alta a domicili van ser les escales de Barthel, Blessed, Delirium, Mini-mental, Yesavage, Tinetti en marxa i equilibrí.
Resum: Objetivos: Estudiar la mejora al alta en pacientes ingresados en la Unidad de convalecencia de la Clínica Figarola durante el año 2009 y los factores predictivos de retorno a domicilio. Método: Estudio retrospectivo de 337 pacientes. Se recogieron: edad, sexo, comorbilidad, diagnóstico, destino, y las escalas de Barthel, Blessed, Delirium, Gijón, Mini-mental, Yesavage, Tinetti en marcha y equilibrio. Resultados: 208 de sexo femenino (61. 72%), 191 pacientes (56. 68%) con comorbilidad, 93 (27. 60%) con diagnóstico de fracturas, 216 (64. 09%) fueron dados de alta a su domicilio ó residencia. Todas las variables geriátricas estudiadas se asocian significativamente con el retorno a domicilio. Conclusiones: Los factores predictivos de alta a domicilio fueron las escalas de Barthel, Blessed, Delirium, Mini-mental, Yesavage, Tinetti en equilibrio y marcha.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Convalescència, Hospitals-Ingressos i altes



24 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-15, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir