Alteraciones posturográficas en fases agudas del latigazo cervical
Puerta de Diego, Rocío
Marco, Jaime
Muniesa, J. M.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 38 p.
Resum: L'objectiu del treball és evidenciar l'existència d'alteracions posturogràfiques en la primera fase posterior a l'accident. Es realitzà un estudi prospectiu a 14 pacients utilitzant una plataforma dinamomètrica fixa. Predominà el sexe femení (79. 9%) amb edat mitja de 29 anys. La mitjana del temps fins realitzar la valoració fou de 14 hores. Obtenim un patró de disfunció somatosensorial en 7 pacients (50%), 2 presentaren disfunció vestibular i 5 patró normal o compensat. La prova Romberg d'ulls tancats s'observaren les majors diferències. Conclusions : La postugrafia permet trobar diferències objectivables del control postural respecte la població normal.
Resum: El objetivo del trabajo es evidenciar la existencia de alteraciones posturográficas en las primeras fases tras el accidente. Realizamos un estudio prospectivo en 14 pacientes empleando una plataforma dinamométrica fija. Predominó el sexo femenino (79. 9%) y la edad media fue 29 años. El tiempo medio hasta la realización de la valoración fue 14 horas. Obtenemos un patrón de disfunción somatosensorial en 7 pacientes (50%), 2 presentaron disfunción vestibular y 5 un patrón normal o compensado. La prueba Romberg ojos cerrados mostró las mayores diferencias. Conclusiones: La posturografía permite encontrar diferencias objetivables del control postural con respeto a la población normal.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Postura humana, Transtorns de la postura, Accidents



38 p, 664.3 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-05-15, darrera modificació el 2022-07-31



   Favorit i Compartir