Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/182691

Anàlisi de la integració social dels menors desinternats del Centre Educatiu Oriol Badia
Galimany, Roser; Manobens, Alba; Quiroga, Laura
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
Aquest treball segueix la trajectòria dels joves que han passat pel centre de compliment de mesures judicials de Justícia juvenil Oriol Badia, un cop han estat desinternats del centre, per tal de saber el seu grau d’integració social. Per fer-ho s’ha seguit a tots aquells menors que han superat els sis mesos d’internament en el període comprès entre l’agost de 1992 i el juny de 2004 i se’ls ha passat un qüestionari, on se’ls pregunta respecte alguns aspectes del que fan a l’actualitat. Del total de població possible a estudiar (99 menors) ha estat possible contactar i obtenir resposta en 76 casos. L’estudi és continuïtat d’un altre que es va plantejar objectius molt similars en un període anterior, i que va ser realitzat l’any 1994. Els àmbits d’estudi que s’han tingut en compte són la situació laboral del jove, la seva situació socioeconòmica, la salut, l’estat emocional-relacional i l’àmbit social. Aquests 5 àmbits s’han valorat en quatre categories d’indicadors: molt acceptable, acceptable, regular i desfavorable. Finalment els resultats, expressats en forma de puntuació permet agrupar els nois en tres categories, on es valora si la integració social ha estat favorable, regular o desfavorable, i les relaciona amb les característiques de perfil que presenten els joves. Les principals diferències amb l’estudi anterior es troben amb l’augment de població immigrada i l’aplicació de la Llei 5/2000, reguladora de la responsabilitat penal dels menors, que va entrar en vigor l’any 2001.
Esta investigación sigue la trayectoria de 76 de los 99 menores que estuvieron ingresados en el centro de cumplimiento de medidas judiciales de Justicia juvenil Oriol Badia, durante el período de agosto de 1992 a junio de 2004. El estudio analiza cual ha sido la integración social de esos menores una vez desinternados y comparar los resultados con otro estudio llevado a cabo en el año 1994 de similares características.
This investigation follows the path of 76 of the 99 minors which were held in the Oriol Badia youth correctional centre from August 1992 to June 2004. The study analyses how the minors have integrated into society following their release and compares the results with another similar study carried out in 1994.
2012-04-10
30 - Teories i metodologia en les ciències socials. Sociografia. Estudis de gènere
Delinqüència juvenil
Reformatoris
Integració social
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
83 p.
Working Paper
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
         

Full text files in this document

Files Size Format
MenorsDesinternatsOriolBadia07.pdf 395.0 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters