Incidentaloma adrenal : estudio descriptivo de una serie
Almonacid Folch, Elena
Webb, S. M 1952-, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 14 p.
Resum: El incidentaloma adrenal es aquella masa suprarrenal hallada casualmente al realizar una prueba de imagen por otro motivo. El estudio debe determinar su benignidad y funcionalidad. La controversia radica en el seguimiento. Se presenta un estudio de 67 pacientes con indicentaloma adrenal recogido en 5 años, estudio inicial y seguimiento a largo plazo. Se halló un 74,6% adenomas no funcionantes, 7,4% mielolipomas, 4,5% Síndrome de Cushing, 2,9% Hiperaldosteronismo primario, 1,5% feocromocitoma y metástasis. El seguimiento a largo plazo se realizó a los 6 y 18-24 meses, sin cambios. El estuido realizado apoya las guías actuales.
Resum: El incidentaloma adrenal és aquella massa suprarrenal trobada casualment al realitzar una prova de imatge per un altre motiu. L'estudi ha de determinar la seva benignitat i funcionalitat. La controvèrsia radica en el seu seguiment. Es presenta un estudi de 67 pacients amb incidentaloma adrenal recollit en 5 anys, estudi inicial i seguiment a llarg termini. Va trobar-se un 74,6% adenomes no funcionants, 7,4% mielolipomes, 4,5% Síndrome de Cushing, 2,9% Hiperaldosteronisme primari, 1,5% feocromocitoma i metàstasi. El seguiment a llarg termini es va realitzar als 6 i 18-24 mesos, sense canvis. L'estudi realitzat recolza els actuals protocols.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Glàndules suprarenals



14 p, 842.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-03-01, darrera modificació el 2024-03-08



   Favorit i Compartir