Valoración del tratamiento mediante radiofrecuencia en dolor lumbar de orígen facetario
Correas Alguacil, Noemi
Muniesa Portoles, Josep Maria
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 47 p.
Resum: Evaluar la eficacia de la técnica de radiofrecuencia facetaria guiada por TAC en el síndrome facetario lumbar refractario a tratamiento conservador. II. Materiales y métodos. Analizamos la respuesta a la radiofrecuencia guiado por TAC en 32 pacientes. El análisis incluyo una evaluación clínica previa, al mes, a los 3, 6 meses y al año. III. Resultados y conclusiones. El análisis demuestra una disminución notable y significativa de la puntuación media del EVA y mejoría en la valoración funcional desde la determinación inicial. Por tanto, la radiofrecuencia es un tratamiento eficaz del síndrome facetario lumbar refractario.
Resum: I. Objectius. Avaluar l'eficàcia de la tècnica de radiofreqüència facetària guiada per TAC en la síndrome facetaria lumbar refractari a tractament conservador. II. Materials i mètodes. Analitzem la resposta de la radiofreqüència per TAC en 32 pacients. L'anàlisi inclou una avaluació clínica prèvia, al mes, als 3, 6 mesos i a l'any. III. Resultats i conclusions. L'anàlisi demostra una disminució notable i significativa de la puntuació mitjana de l'EVA i millora en la valoració funcional respecte a la determinació inicial. Per tant, la radiofreqüència es un tratamiento eficaz en el tractament del dolor lumbar facetari refractari.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Lumbàlgia



47 p, 29.1 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-03-01, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir