Antibioticoterapia empírica en el tratamiento de la neumonía nosocomial asociada a ventilación mecánica (NNAVM)
Esparza Miñana, José Miguel
Almirall i Pujol, Jordi, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2012
Descripció: 42 p.
Resum: La neumonía es una complicación frecuente de la ventilación mecánica. El diagnóstico de sospecha se ha realizado clásicamente por criterios clínicos establecidos por Johanson. El objetivo principal es comprobar si la antibioticoterapia empírica es la adecuada en la prevención de la NNAVM en nuestra unidad. Tipo de estudio: observacional descriptivo, de cohortes prospectivo. Resultados: 35 pacientes presentan NNAVM. 77. 14% varones, 22. 85% mujeres. El principal factor de riesgo para desarrollar esta patología es la ventilación mecánica La adecuación del tratamiento empírico es un factor determinante en la supervivencia.
Resum: La neumonía és una complicació freqüent en la ventilación mecànica. El diagnóstic se ha realitzat clàssicament amb els criteris clínics establits per Johanson. L'objectiu és comprobar si la antibioticoterapia empírica es la adecuada en la prevenció de la NNAVM en la nostra unitat. Tipus d'estudi: observacional, descriptiu, de cohortes, prospectiu. Resultats: 35 malalts presentaven NNAVM. 77,14% homes, 22,85% dones. El principal factor de risc per a desenvolupar aquesta patología es la ventilació mecànica. L'adeqüació del tractament empíric es un factor determinant en la supervivencia.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Neumonía



42 p, 221.4 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-02-09, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir