Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/179258

Evolución de las complicaciones biliares tras el trasplante hepático
Ganchegui Madina, Amaia
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Grande Posa, Luis; Charco Torra, Ramón
L'anastomosi biliar en el trasplantament hepàtic és una de les causes més freqüents de morbiditat. En aquest treball s'ha analitzat l'evolució de les complicacions biliars després d'un trasplantament hepàtic en adults al llarg de 20 anys, comparant els primers 100 trasplantaments realitzats amb els darrers 200 entre 1985 i 2007. Resultats: la incidència de les complicacions biliars ha disminuït significativament al llarg dels anys, principalment a causa de l'abandonament de l'ús rutinari del tub de Kehr. La gravetat d'aquestes complicacions ha estat similar en ambdós grups.
La anastomosis biliar en el trasplante hepático es una de las causas más frecuentes de morbilidad. En este trabajo se ha analizado la evolución de las complicaciones biliares tras el trasplante hepático en adultos a lo largo de 20 años, comparando los primeros 100 trasplantes realizados con los últimos 200, entre 1985 y 2007. Resultados: la incidencia de las complicaciones biliares ha disminuido significativamente a lo largo de los años, principalmente debido al abandono del uso rutinario del tubo de Kehr. La gravedad de dichas complicaciones resultó ser similar en ambos grupos.
2012-01-11
616.3 - Patologia de l'aparell digestiu. Odontologia
617 - Cirurgia. Ortopèdia. Oftalmologia
Fetge -- Trasplantació -- Complicacions
Coledocoduodenostomia
Trasplantació d'òrgans, teixits, etc. -- Complicacions
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
58 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR_GancheguiMadina.pdf 226.8 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters