Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/179203

Patogenia de la contractura en rotación interna del hombro en la parálisis braquial del neonato: estudio en un modelo murino
Casaccia Destéfano, Marcelo Agustín
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Cáceres Palou, Enrique; Soldado Carrera, Francisco; García Fontecha, César Galo; Aguirre Cañadell, M. (Màrius)
La patogènia de la contractura en rotació interna de l'espatlla (CRIE) és poc entesa, explicada per dos teories: la denervació muscular i el desequilibri de l'espatlla. Creem un model en rata que va avaluar la hipòtesi que el desequilibri muscular és un factor que contribueix a la reducció del creixement dels músculs, causant la CRIE. Realitzem neurectomia del supraescapular creant disbalanç muscular entre rotadors de l'espatlla. Els estudis van mostrar disminució de rotació externa, atròfia del infraespinatus i del subescapularis donant suport a la teoria que el desequilibri muscular produeix atròfia i CRIE.
La patogenia de la contractura en rotación interna del hombro (CRIH) es poco entendida, explicada por dos teorías: la denervación muscular y el desequilibrio del hombro. Creamos un modelo en rata que evaluó la hipótesis de que el desequilibrio muscular es un factor que contribuye a la reducción del crecimiento de los músculos, causando la CRIH. Realizamos neurectomías del supraescapular creando disbalance muscular entre rotadores del hombro. Los estudios mostraron disminución de rotación externa, atrofia del infraespinatus y del subescapularis apoyando así la teoría de que el desequilibrio muscular produce atrofia y CRIH.
21-12-2011
616.7 - Patologia dels òrgans de la locomoció. Sistema locomotor i esquelètic
617 - Cirurgia. Ortopèdia. Oftalmologia
618 - Ginecologia. Obstetricia
Plexe braquial
Paràlisi obstètrica
Espatlles -- Ferides i lesions
Infants nadons -- Malalties
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
39 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_CasacciaDestefano.pdf 1.189 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem