Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/179202

¿La cirugía laparoscópica en el cáncer de colon presenta iguales resultados en pacientes octogenarios? Influencia de factores diferenciales
Abellán Lucas, Miriam
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Balagué Ponz, M. Carmen; Targarona Soler, Eduardo Ma. (Eduardo María)
S'ha realitzat un estudi retrospectiu sobre 593 pacients dividits en tres grups d'edat (&70, 70-79 i& 80 anys), intervinguts de càncer de còlon per laparoscòpia entre 1998 i 2009. S’han analitzat totes les variables preoperatòries, la morbiditat associada a cada grup d’edat tant mèdica como quirúrgica i les dades intraoperatòries, per a obtenir la taxa de complicacions postoperatòries. Després dels resultats s'ha objectivat que l'índex de complicacions en el grup de majors de 80 anys és major a causa del gran nombre de factors de risc pel que fa als més joves.
Se ha realizado un estudio retrospectivo sobre 593 pacientes divididos en tres grupos de edad (&70, 70-79 y &80 años), intervenidos de cáncer de colon por laparoscopia entre 1998 y 2009. Se han analizado todas las variables preoperatorias, la morbilidad asociada en cada grupo de edad tanto médica como quirúrgica y los datos intraoperatorios; para obtener la tasa de complicaciones postoperatorias. Tras los resultados se ha objetivado que el índice de complicaciones en el grupo de mayores de 80 años es mayor debido al mayor número de factores de riesgo con respecto a los más jóvenes.
2011-12-21
616.3 - Patologia de l'aparell digestiu. Odontologia
617 - Cirurgia. Ortopèdia. Oftalmologia
Cirurgia laparoscòpica
Còlon -- Càncer -- Cirurgia
Persones grans -- Assistència mèdica
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
51 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR_AbellanLucas.pdf 541.6 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters