Virus Papiloma Humano en el carcinoma escamoso de cabeza y cuello
Valls Ontañón, Adaia
Raspall, Guillermo, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Bescós Atín, María Socorro, dir.
Munill, Montserrat, col.
Alberola Ferranti, Margarita, col.
Campins Martí, Magda, col.
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 51 p.
Resum: Els carcinomes de cèl·lules escamoses de cap i coll (CCECC) estan relacionats en un 80% dels casos amb el tabac i/o l'alcohol. Per altra banda, la infecció per virus papil·loma humà (VPH), la malaltia de transmissió sexual més freqüent als Estats Units actualment, ha resultat ser oncogènica no només a nivell genital sinó també a nivell del tracte aero-digestiu superior, sobretot a oro-faringe. Els estudis realitzats a posteriori han demostrat que els pacients amb CCECC VPH+ no fumadors ni bebedors, solen ser més joves, presentar diferents marcadors tumorals, respondre més al tractament i tenir millor pronòstic.
Resum: Los carcinomas de células escamosas de cabeza y cuello (CCECC) están relacionados en un 80% de los casos con el tabaco y/o el alcohol. Por otro lado la infección por virus papiloma humano (VPH), la enfermedad de transmisión sexual más frecuente en Estados Unidos actualmente, ha resultado ser oncogénica no sólo a nivel genital si no también a nivel del trato aéreo-digestivo superior, sobretodo en oro-faringe. Los estudios realizados a posteriori han demostrado que los pacientes con CCECC VPH+ no fumadores ni bebedores, suelen ser más jóvenes, presentar distintos marcadores tumorales, responder más al tratamiento y tener mejor pronóstico.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Cap ; Càncer ; Coll



58 p, 3.3 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2012-01-20, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir