Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/179193

Patacades, parenostres i sardanes : documentació i anàlisi de la festa de Sant Sebastià de Cadaquès
Falcó, Anaís
Escola Superior de Música de Catalunya; Rabasseda i Matas, Joaquim
El tema en què se situa aquest projecte és el de “música i Festa”. El cas documentat i analitzat és el de la festa de Sant Sebastià de Cadaqués (Catalunya) que es celebra el 20 de gener, principalment a l’ermita situada a la muntanya del Pení. Se n’estudien els tres elements musicals principals relacionant-los amb el tot de la festa: la missa, les sardanes i les patacades, un ball en el qual es canten sàtires. L’objectiu principal del projecte és veure si, per com es realitzen i es conceben la música i el ball, l’esdeveniment té més característiques de la Festa, entenent aquesta com un camp d’estudi divers.
El tema en que se sitúa este proyecto es el de “música y Fiesta”. El caso documentado y analizado es el de la fiesta de Sant Sebastià de Cadaqués (Catalunya) que se celebra el 20 de enero, principalmente en la ermita situada en la montaña del Pení. Se estudian los tres elementos musicales principales relacionándolos con el conjunto de la fiesta: la misa, las sardanes y las patacades, un baile en el que se cantan sátiras. El objetivo principal del proyecto es ver si, por cómo se realizan y se conciben la música y el baile, el evento tiene más características de la Fiesta, entendiendo esta como un campo de estudio diverso.
The project deals on how music and Feast are connected. I have documented and analysed it in Sant Sebastià festival in Cadaqués, Catalonia. The event takes place on the 20th January and is located in and around a little church in Pení mountain. I have studied the three main musical elements, connecting them with the meaning of the Feast in its whole dimensions: the ceremony of the mass, the sardanes and the patacades - a folk dance where people use to sing satiric lines-. The main aim of this project is to observe if, according how music and dance are conceived, the event has a special characteristic of the Feast, understanding Feast as a divers research field.
20-12-2011
78 - Música
Musicologia
Etnomusicologia
Festes populars -- Catalunya -- Cadaqués
Misses
Sardanes
Danses populars i nacionals, Música per a
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
125 p.
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato Descripción
PF Anaís Falcó Ibàñez.pdf 629.7 KB PDF Projecte final

Mostrar el registro completo del ítem