Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/179190

Parámetros predictivos de dificultad en la práctica de la anestesia regional neuroaxial
García Álvarez, Mercedes
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Rius Cornadó, X. (Xavier); Unzueta Merino, Mª del Carmen
Objectiu: avaluar quines característiques del pacient i de la tècnica influeixen en la predicció de dificultat en la realització d’un bloqueig neuroaxial. Material i mètodes: estudi observacional prospectiu de 539 pacients sotmesos a un bloqueig regional neuroaxial. Registrem dades demogràfiques, anatòmiques, relacionades amb la tècnica (palpació d’estructures de referència, grau de flexió, morfologia de la curvatura lumbar), experiència anestesiòleg i número d’intents amb/sense redirigir l’agulla. Variable resposta: punció fàcil/difícil. Resultats i conclusions: variables predictives independents de dificultat: flexió dolenta/regular, palpació dolenta/regular d’estructures anatòmiques de referència i curvatura lumbar no convexa. Anatomia, edat i IMC van quedar excloses.
Objetivo: evaluar qué características del paciente y de la técnica influyen en la predicción de dificultad en la realización de un bloqueo neuroaxial. Material y métodos: estudio observacional prospectivo de 539 pacientes sometidos a un bloqueo regional neuroaxial. Registramos datos demográficos, anatómicos, relacionados con la técnica (palpación de estructuras de referencia, grado de flexión, morfología de la curvatura lumbar), experiencia anestesiólogo y número de intentos con/sin redirigir la aguja. Variable respuesta: punción fácil/difícil. Resultados y conclusiones: variables predictoras independientes de dificultad: flexión mala/regular, palpación mala/regular de estructuras anatómicas de referencia y curvatura lumbar no convexa. Anatomía, edad e IMC quedaron excluidas.
20-12-2011
617 - Cirurgia. Ortopèdia. Oftalmologia
Anestèsia regional
Anestèsia epidural
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
50 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_GarciaAlvarez.pdf 1.676 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem