Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/179098

OCT e índices de insulinorresistencia en diabéticos tipo 2 no insulinodependientes sin signos de retinopatía
Corró Moyà, Baltasar
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; García Arumí, José; Zapata Victori, Miguel Ángel
A una població de diabètics tipus 2 no insulinodepenents i sense signes clínics de retinopatia diabètica, realitzem un estudi de la possible relació entre índexs indirectes d’insulinorresistència i troballes de tomografia de coherència òptica de gruix macular y de gruix de la capa de fibres nervioses de la retina peripapil•lar. La nostra hipòtesi consisteix en valorar el possible dany neurodegeneratiu previ a les alteracions microvasculars clàssiques sobre la retina a aquesta malaltia i estudiar la seva possible relació amb la insulinorresistència.
En una población de diabéticos tipo 2 no insulinodependientes y sin signos clínicos de retinopatía diabética, realizamos un estudio de la posible relación entre índices indirectos de insulinorresistencia y hallazgos de tomografía de coherencia óptica de grosor macular y grosor de la capa de fibras nerviosas de la retina peripapilar. Nuestra hipótesis consiste en valorar el posible daño neurodegenerativo previo a las alteraciones microvasculares clásicas sobre la retina en esta enfermedad y estudiar su posible relación con la insulinorresistencia.
14-12-2011
617 - Cirurgia. Ortopèdia. Oftalmologia
Insulinoresistència
Ulls -- Tomografia
Diabetis no-insulinodependent
Retinopatia diabètica
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
99 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_CorroMoya.pdf 1.969 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem