Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/179056

Craniectomía descompresiva frente la hipertensión intracraneal
Anglada Olivan, Mireia
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Balibrea del Castillo, José María; Marcos Neira, Pilar
La craniectomia descompressiva es presenta com una estratègia terapèutica davant la hipertensió intracranial refractària al tractament mèdic. L’objectiu és avaluar els efectes de la CD en el resultat funcional dels pacients en els quals les mesures terapèutiques convencionals no aconsegueixen un control òptim de la pressió intracranial. Els resultats mostren que probablement la CD modifica l’evolució natural de la HTIC refractària disminuint la mortalitat, sense augmentar la morbiditat dels pacients, aconseguint un bon resultat funcional a l’any en més de la meitat dels pacients estudiats.
La craniectomía descompresiva se presenta como estrategia terapéutica frente la hipertensión intracraneal refractaria al tratamiento médico. El objetivo es evaluar los efectos de la CD sobre el resultado funcional de los pacientes en los que las medidas terapéuticas convencionales no logran el control óptimo de la presión intracraneal. Los resultados muestran que probablemente la CD modifica la evolución natural de la HTIC refractaria disminuyendo la mortalidad, sin aumentar la morbilidad de los pacientes, alcanzando un buen resultado funcional al año en más de la mitad de los pacientes estudiados.
2011-12-12
616.8 - Neurologia. Neuropatologia. Sistema nerviós
Crani -- Cirurgia
Hipertensió intracranial
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
85 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR_AngladaOlivan.pdf 814.6 KB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters