Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/179031

Adherencia al tratamiento crónico del humidificador de traqueostoma (Provox® HME) en pacientes laringectomizados
Pedemonte Sarrias, Gabriel
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; León i Vintró, Xavier
La laringectomia total implica alteracions al sistema respiratori. L’humidificador de traqueostoma (HME Provox®) pretén minimitzar aquests efectes. L’objectiu d’aquest treball es valorar quantitativament l’adherència al seu tractament crònic. Es va realitzar un estudi prospectiu en 115 pacients laringectomitzats al nostre centre (Hospital de Sant Pau, Barcelona). Es va observar una alta adherència al tractament crònic (90%), degut a la disminució dels símptomes pulmonars. La causa més freqüent d’abandonament va ser per problemes amb l’adhesiu. En els pacients amb pròtesi fonatòria hi va haver una alta adherència per la major facilitat a la parla.
La laringectomía total implica alteraciones en el sistema respiratorio. El humidificador de traqueostoma (HME Provox®) pretende minimizar estos efectos. El objetivo de este trabajo es valorar cuantitativamente la adherencia a su tratamiento crónico. Se realizó un estudio prospectivo en 115 pacientes laringectomizados en nuestro centro (Hospital de Sant Pau, Barcelona). Se observó una alta adherencia al tratamiento crónico (90%), ya que diminuye los síntomas pulmonares. La causa más frecuente de abandono fue por problemas con el adhesivo. En los pacientes con prótesis fonatoria hubo una alta adherencia ya que les permite mayor facilidad para el habla.
2011-12-07
616.2 - Patologia de l'aparell respiratori
Laringectomia
Laringectomitzats
Laringe -- Malalties -- Tractament
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
56 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Full text files in this document

Files Size Format
TR_PedemonteSarrias.pdf 5.808 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters