Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/178863

Trayectorias de vida de los extranjeros encarcelados
Capdevila Capdevila, Manel; Ferrer Puig, Marta
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
El estudio analiza en profundidad las experiencias migratorias de los extranjeros que es encuentran en prisión, cual es su situación familiar y social aquí y en su país, la trayectoria delictiva y su experiencia penitenciaria, así como las expectativas de futuro cuando salga de prisión.
Aquest informe complementa l’estudi Estrangers a les presons catalanes i fa un aprofundiment qualitatiu d’aquell estudi. Recull les particularitats de cadascun dels casos seleccionats i profunditza en l’experiència migratòria de l’estranger, la seva situació familiar i social aquí i al seu país, la seva trajectòria delictiva, la seva experiència penitenciària i les expectatives cara el futur un cop surti de la presó. Totes aquestes aportacions es descriuen però també s’interpreten i es valoren per tal que ajudin a establir nous matisos a tenir en compte per valorar les necessitats d’intervenció amb la població estrangera als centres penitenciaris i les seves perspectives específiques d’inserció social. La principal conclusió d’aquesta part de l’estudi és la identificació dels dos elements clau que permeten definir unes perspectives de futur pessimistes, incertes o optimistes respecte les possibilitats dels estrangers encarcerats un cop surtin de presó. Aquests dos elements clau per pronosticar-ho són: 1) la distància que hi ha entre les expectatives de futur i les possibilitats reals d’assolir-les, i 2) la pròpia voluntat de la persona.
The research examines in depth the life and migration experiences of foreigners who are deprived of liberty in Catalan prisons: how is their familiar and social situation in Spain and in their country, their criminal career and prison experience, and their future expectations when they leave prison.
2011-12-02
31 - Demografia. Sociologia. Estadística
Presos estrangers
Emigració i immigració
Presons
Integració social
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
236 p.
Working Paper
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
         

Full text files in this document

Files Size Format Description
SC-1_088_11_cast.pdf 1.328 MB PDF
SC-1_088_11_ejecutivo_cast.pdf 259.5 KB PDF Informe ejecutivo
SC-1_088_11_executive_ang.pdf 234.4 KB PDF Executive report

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters