Utilizad este identificador para citar o enlazar este documento: http://hdl.handle.net/2072/172948

Cribado de la retinopatía diabética mediante retinografía digital no midriática
Souki, Spyridoula
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; García Arumí, José; Macià Badia, Carme
Objectius: conèixer la taxa de detecció de retinopatia diabètica, mitjançant la retinografia no midriàtica des d’Atenció Primària. Descriure els criteris d'inclusió/exclusió, l'exploració oftalmològica bàsica realitzada, els criteris de derivació, les característiques del grup poblacional estudiat. Metodologia: anàlisi descriptiva. Exploració oftalmològica i interpretació de resultats des de Atenció Primària. Pacients: mostra de 800 pacients amb criteris d'inclusió. Resultats: El 94,63% presenta pressió intraocular normal. El 77,4% presenta agudesa visual alterada. El 12,02% presenta retinopatia diabètica. S'identifiquen altres patologies oculars. Es deriva el 14,01% a Oftalmologia. Conclusions: L'exploració oftalmològica des d’Atenció Primària permet augmentar la detecció de retinopatia diabètica.
Objetivos: conocer la tasa de detección de retinopatía diabética, mediante la retinografía no midriática desde Atención Primaria. Describir los criterios de inclusión/exclusión, la exploración oftalmológica básica realizada, los criterios de derivación, las características del grupo poblacional estudiado.Metodología: análisis descriptivo. Exploración oftalmológica e interpretación de resultados desde Atención Primaria. Pacientes: muestra de 800pacientes con criterios de inclusión.Resultados: El 94,63% presenta presión intraocular normal. El 77,4% presenta agudeza visual alterada. El 12,02% presenta retinopatía diabética. Se identifican otras patologías oculares. Se deriva el 14,01% a Oftalmología.Conclusiones: La exploración oftalmológica desde Atención Primaria permite aumentar la detección de retinopatía diabética.
01-12-2011
617 - Cirurgia. Ortopèdia. Oftalmologia
Retinopatia diabètica -- Prevenció -- Avaluació
Retinopatia diabètica -- Diagnòstic -- Avaluació
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
88 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Documentos con el texto completo de este documento

Ficheros Tamaño Formato
TR_Souki.pdf 1.645 MB PDF

Mostrar el registro completo del ítem