Valor de la PET FDG en la estadificación mediastínica del carcinoma pulmonar no microcítico
Rosado Rodríguez, Joel
Solé Montserrat, Juan, dir. (Hospital Universitari Vall d'Hebron)
Armengol Carrasco, Manuel, dir. (Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia)
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 65 p.
Resum: La tomografia per emissió de positrons amb 18fluorodesoxiglucosa (PET-FDG) s'ha implantat com a tècnica d'estudi i estadificació d'elecció als pacients amb diagnòstic de carcinoma pulmonar no microcrític (CPNM) susceptibles de tractament quirúrgic. Mètodes: Per valorar l'eficàcia de la PET FDG realitzem un estudi retrospectiu incloent els pacients intervinguts al nostre centre entre setembre del 2007 i abril del 2009. Resultats: La PET-FDG va mostrar una sensibilitat i especificitat de 56% i 75% respectivament. Conclusions: El rendiment diagnòstic de la PET-FDG a la població estudiada ha estat baix. Aquest resultat pot estar condicionat per una mostra poc representativa.
Resum: La tomografía por emisión de positrones con 18fluorodesoxiglucosa (PET-FDG) se ha implantado como técnica deestudio y estadificación de elección en los pacientes con diagnóstico de carcinoma pulmonar no microcítico (CPNM) susceptibles de tratamiento quirúrgico. Métodos: Para valorar la eficacia de la PET FDG realizamos un estudio retrospectivo incluyendo los pacientes intervenidos en nuestro centro entre septiembre del 2007 y abril del 2009. Resultados: La PET-FDG mostró una sensibilidad y especificidad de56% y 75% respectivamente. Conclusiones: El rendimiento diagnóstico de la PET-FDG en la población estudiada ha sido bajo. Este resultado puede estar condicionado por una muestra poco representativa.
Drets: L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: Creative Commons
Llengua: Castellà
Titulació: Cirurgia i Ciències Morfològiques [5600168]
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Cirurgia. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball de fi de postgrau
Matèria: Pulmons ; Càncer ; Diagnòstic



65 p, 579.9 KB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2011-12-05, darrera modificació el 2023-01-25



   Favorit i Compartir