Use this identifier to quote or link this document: http://hdl.handle.net/2072/172925

Avaluació i impacte de les respostes penals al fenomen de la violència de gènere a Catalunya (2007-2008)
Calvet Barot, Gemma
Corcoy Bidasolo, Mirentxu; Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
La recerca vol fer una aproximació empírica a les respostes que des del sistema penal a Catalunya s’ofereix al fenomen de la violència de gènere. S’han explorat de forma transversal les diverses fonts estadístiques quantitatives dels diferents serveis, des del Consejo del Poder Judicial, el Departament d’Interior i el Departament de Justícia, fins a l’ Institut Català de les Dones en el període 2007-2008. Tanmateix s’ha elaborat una base de dades jurisprudencial amb totes les sentències dictades per les Audiències Provincials a Catalunya durant aquest període. L’avaluació qualitativa es realitza a partir de l’anàlisi dels programes d’intervenció existents, un focus group amb els operadors jurídics de la xarxa i l’anàlisi i buidat jurisprudencial.
El estudio recoge datos empíricos y estadísticos de la respuesta penal que se da en Catalunya al fenómeno de la violencia de género. Al mismo tiempo se pregunta a los operadores jurídicos expertos en la materia cual es su valoración respecto al funcionamiento y aplicación de la Ley.
This study includes empirical and statistical evidence about the criminal response given in Catalonia to gender violence. At the same time legal experts are asked about their opinion regarding the practical implementation of the Law.
2011-11-29
30 - Teories i metodologia en les ciències socials. Sociografia. Estudis de gènere
Violència envers les dones
Dret penitenciari
Justícia
Catalunya
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
235 p.
Working Paper
Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada (Catalunya)
         

Full text files in this document

Files Size Format
SC_1_085_10.pdf 3.854 MB PDF

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters