Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest document: http://hdl.handle.net/2072/172905

Avaluació de la qualitat de vida dels pacients amb tumor vesical sotmesos a tractament amb BCG o Mitomicina endovesical
Valverde Vilamala, Ivanna
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Gelabert Mas, Antonio; Ibarz Servio, Luis
El tumor vesical superficial és la neoplàsia més comuna de l’aparell genitourinari. El tractament d’elecció és la RTU vesical, però moltes vegades precisa d’adjuvància posterior, com les instil•lacions de BCG o Mitomicina C endovesicals. Aquests tractaments no estan exempts d’efectes adversos, que poden afectar la qualitat de vida dels pacients als quals se’ls administra. La qualitat de vida relacionada amb la salut és una eina important per valorar l’impacte que tenen alguns procediments terapèutics. Mitjançant qüestionaris de salut es pretén avaluar-ho. S’ha intentat crear un qüestionari que pugui utilitzar-se en la pràctica diària pels pacients que reben tractament amb quimioteràpia o immunoteràpia endovesical.
El tumor vesical superficial es la neoplasia más común del aparato genitourinario. El tratamiento de elección es la RTU vesical, pero muchas veces precisa de adyuvancia posterior, como las instilaciones de BCG o Mitomicina C endovesicales. Estos tratamientos no están exentos de efectos adversos, que pueden afectar a la calidad de vida de los pacientes a los que se les administra. La calidad de vida relacionada con la salud es una herramienta importante para valorar el impacto que tienen algunos procedimientos terapéuticos. Mediante cuestionarios de salud se pretende evaluarlo. Se ha intentado crear un cuestionario que pueda utilizarse en la práctica diaria para los pacientes que reciben tratamiento con quimioterapia o inmunoterapia endovesical.
29-11-2011
616.6 - Patologia del sistema genitourinari
Bufeta -- Càncer -- Tractament
Bufeta -- Càncer -- Quimioteràpia
Bufeta -- Càncer -- Immunoteràpia
Pacients -- Satisfacció -- Avaluació
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
51 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Text complet d'aquest document

Fitxers Mida Format
TR_ValverdeVilamala.pdf 2.111 MB PDF

Mostra el registre complet del document