Empreu aquest identificador per citar o enllaçar aquest document: http://hdl.handle.net/2072/172897

Sarcomas mandibulares: experiencia quirúrgica en los últimos diez años (2001-2010)
Gutiérrez Santamaría, Javier
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Cirurgia; Raspall, Guillermo; Bescós Atín, C.
Els sarcomes de cap i coll són tumors relativament estranys, representant un 2% de tots els tumors de cap i coll i un 4-10% del total dels sarcomes. Per tant els localitzats a la mandíbula representen un percentatge encara menor, no recollits específicament en cap estudi. La histopatologia heterogènia i les diverses localitzacions fan d'ells una entitat difícil d'estudiar. En aquest treball de recerca es pretén descriure l'etiologia i comportament dels sarcomes de cap i coll i recolzar els resultat de la literatura que promulguen la cirurgia com arma terapèutica principal, basant-nos en l'experiència del servei de Cirurgia Oral i Maxil·lofacial de l'Hosptial Vall d'Hebron en els últims 10 anys en el maneig del sarcoma mandibular.
Los sarcomas de cabeza y cuello son tumores relativamente extraños, representado un 2% de todos los tumores de cabeza y cuello y un 4-10% del total de los sarcomas. Por tanto, los localizados en la mandíbula representan un porcentaje aún menor, no recogidos específicamente en ningún estudio. La histopatología heterogénea y las varias localizacions hacen de ellos una entidad difícil de estudiar. En este trabajo se pretende describir la etiología y comportamiento de los sarcomas de cabeza y cuello y refrendar los resultados de la literatura que promulgan la cirugía como arma terapéutica principal, basándonos en la experiencia del servicio de Cirugía Oral y Maxilofacial del Hospital Vall d'Hebron en los últimos 10 años en el manejo del sarcoma mandibular.
29-11-2011
616.3 - Patologia de l'aparell digestiu. Odontologia
Mandíbula -- Cirurgia
Maxil·lars -- Tumors
Sarcoma -- Cirurgia
Càncer -- Cirurgia
L'accés als continguts d'aquest document queda condicionat a l'acceptació de les condicions d'ús establertes per la següent llicència Creative Commons: http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
48 p.
info:eu-repo/semantics/masterThesis
         

Text complet d'aquest document

Fitxers Mida Format
TR_GutierrezSantamaria.pdf 8.328 MB PDF

Mostra el registre complet del document