To access the full text documents, please follow this link: http://hdl.handle.net/2099.1/13400

Rehabilitació i canvi d'ús de la masia de Cals Frares a Tiana
Villanueva Arboleda, Jose Luis; Guijarro Santos, Miguel Angel
Universitat Politècnica de Catalunya. Departament d'Expressió Gràfica Arquitectònica II; Gay Albadalejo, Ramon
En aquest projecte final de grau la intenció és la d’aplicar els coneixements adquirits durant els estudis a l’EPSEB. Dins d’aquest marc s’ha aprofitat la conjuntura econòmica del moment que ha propiciat que la masia sotmesa a estudi, destinada a la construcció de vivendes tant a l’edifici principal com al exterior de la finca, per a fer un estudi arquitectònic i patològic en profunditat. La casa catalogada patrimonialment va resultat molt atractiva per realitzar un treball com aquest, encara de l’envergadura de l’edifici i la complicació que presentava l’aixecament arquitectònic. Després de les visites a l’ajuntament per obtenir informació sobre la casa, la seva història i les dades urbanístiques, es va començar a fer la feina. La proposta de canvi d’ús va venir propiciada per converses amb veïns de Tiana que van comentar que molts d’ells volen recuperar les vinyes que antigament poblaven Tiana. Això i la proximitat d’Alella, localitat amb denominació d’origen de vi, va donar la idea per fer un museu o centre del vi que ha anat agafant forma a mida que s’avançava amb el projecte. Dins del projecte va resultat molt interessant aquesta proposta degut a que es tracta d’un local de pública concurrència, edificis no tractats o gairebé no tractats durant els estudis. S’ha començat amb l’aixecament arquitectònic, seguit d’un estudi patològic i una delineació per assolir els coneixements necessaris que la casa demanava per seguir treballant en ella, ja que és una casa molt complexa degut a la multitut de cambres laberíntiques i pisos a doble alçada i intermedis fins i tot. A continuació es va començar els estudis del canvi d’ús com distribució, usos del recinte i actuació estructural. També s’han estudiat el projecte d’instal·lacions per adequar un espai que d’origen no oferia unes mínimes condicions necessàries per a un centre públic. La conclusió és que ha resultat un treball molt gratificant a la vegada que dur i molt interessant en l’aspecte tècnic. S’ha intentat durant les feines fer servir totes les eines apreses durant els estudis, i tocar les matèries més importants estudiades a l’EPSEB.
Àrees temàtiques de la UPC::Edificació::Rehabilitació d'edificis
Buildings - Repair and reconstruction
Rehabilitació -- Masies -- Tiana (Catalunya) -- PFG
Canvi d'ús -- PFG
Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Spain
http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/es/
info:eu-repo/semantics/bachelorThesis
Universitat Politècnica de Catalunya
         

Show full item record

 

Coordination

 

Supporters