Enfermedad pulmonar intersticial difusa en trabajadores de la limpieza
Bravo Graterol, Ricardo Alejandro
Orriols Martínez, Ramon
Universitat Autònoma de Barcelona. Departament de Medicina
Universitat Autònoma de Barcelona. Facultat de Medicina

Data: 2011
Descripció: 39 p.
Resum: En este trabajo se describen las características de 5 trabajadores de la limpieza que fueron diagnosticados de enfermedad pulmonar intersticial difusa no aguda de causa desconocida mediante biopsia pulmonar quirúrgica. La edad media fue de 64 años y 4 fueron mujeres. Las exposiciones más frecuentes fueron el salfumán y lejía, y ninguno de los pacientes utilizó protección adecuada. Las características más llamativas de estos pacientes se observaron en la TACAR y la histopatología que mostraron afectación intersticial y de las vías aéreas periféricas en todos los casos. Todos los pacientes presentaron progresión de su enfermedad hasta la insuficiencia respiratoria.
Resum: En aquest treball es descriuen les característiques de 5 treballadors de la neteja diagnosticats de malaltia pulmonar intersticial difusa no aguda de causa desconeguda per biòpsia pulmonar quirúrgica. L'edat mitjana era de 64 anys i 4 eren dones. Les exposicions més freqüents varen ser el salfumant i el lleixiu, i cap pacient va utilitzar protecció adequada. Les característiques més destacables d'aquests pacients es varen observar en la TACAR i la histopatologia que varen mostrar afectació intersticial i de les vies aèries perifèriques en tots els casos. Tots els pacients varen presentar progressió de la seva malaltia fins arribar a la insuficiència respiratòria.
Drets: Aquest document està subjecte a una llicència d'ús de Creative Commons, amb la qual es permet copiar, distribuir i comunicar públicament l'obra sempre que se'n citin l'autor original, la universitat i el departament i no se'n faci cap ús comercial ni obra derivada, tal com queda estipulat en la llicència d'ús Creative Commons
Llengua: Castellà
Col·lecció: Facultat de Medicina. Departament de Medicina. Treballs de recerca de postgrau
Document: Treball final de grau
Matèria: Pulmons-Malalties



39 p, 1.2 MB

El registre apareix a les col·leccions:
Documents de recerca > Treballs de recerca i projectes de final de carrera

 Registre creat el 2011-11-21, darrera modificació el 2022-07-10



   Favorit i Compartir